Hiába a rendőrségi akció, folytatják a kérdőívezést a szcientológusok – Videó

 

Az összehangolt hatósági akciók után is fogadták a lehetséges ügyfeleket a Szcientológia Egyháznál – ezt tapasztalta újságírónk, akinek minden botrány ellenére fel is ajánlották, hogy vegyen részt a kérdőívek kitöltésében.

  • Egy korábbi szcientológus a kiugrásakor egy tényfeltáró könyvvel is előállt, javarészt azért, hogy felnyissa a még szcientológus tagok szemét: amiben részt vesznek, az nem róluk, hanem a manipulatív szervezet meggazdagodásáról és a legfőbb vezetők fényűző életéről szól elsősorban.
  • A szcientológusok csípőből tagadják az ellenük felhozott vádakat: Miklovicz Attila szóvivő tagadta, hogy törvénytelen lenne az adatgyűjtési és tárolási eljárásuk. Csakhogy a WikiLeaksre kiszivárgott adatok alapján a szervezetnek van egy úgynevezett Central Computer Banknak nevezett egysége, ahová minden adatot feltöltenek, ami arra szolgál, hogy a szervezetekből érkező „jelentéseket” tárolják és kulcsszavakkal felcímkézzék, ezzel pedig kereshetővé tegyék azokat.
  • Pedig már majdnem húsz éve annak, hogy 1999-ben az akkori Nemzetbiztonsági – mai nevén Alkotmányvédelmi – Hivatal tökéletesen rámutatott a szcientológia veszélyére. Az 1999-es elemzés szerint a szervezet azért jelent nemzetbiztonsági kockázatot, mert a tagjai gazdasági erejük és társadalmi befolyásuk növelése érdekében „tudatosan törekednek a politikai és a gazdasági hatalom megszerzését biztosító pozíciók kialakítására, és teológiai tanításaik csak leplezik a gazdasági és politikai célokat”.
  • Ezt a beépülést támasztja alá a hirado.hu több forrásból megerősített értesülése is, mely szerint aktív szcientológusok találhatók meg egyes magyarországi megyei jogú városok baloldali frakcióinak tagjai között. Ahogyan az is közismert, hogy a nyíltan pszichológia- és pszichiátria-ellenes szcientológia győzelemként ünnepelte az OPNI 2009-es, gyors bezáratását a Lipótmezőn.
  • Ekkor állt elő az a méltatlan helyzet Budapesten, hogy több száz, súlyos mentális zavarral kezelt beteget szélnek eresztettek az intézményből, akik Budapest közterein és tömegközlekedési járművein tűntek fel, nem kis riadalmat okozva, hiszen érzékelhetően megemelkedett a beteg, zavart, zavarodott emberek jelenléte a városban.
  • A magyarországi pszichiátriai ellátás azóta sem heverte ki az OPNI bezáratásával kapott mélyütést, Orbán Viktor miniszterelnök nem véletlenül tett rá ígéretet, hogy a méltatlan és a pszichiátriai betegeket semmibe vevő helyzet kezelésére a kormányzat meg fog nyitni egy új, csak a pszichiátriai betegek kezelésére alkalmas központot.
  • Mintha nem is lenne botrány az adatkezelésből, a napokban a szcientológia szentélyében járó munkatársunknak a jelenlévő instruktor azt ajánlgatta, térjen vissza egy kérdőíves auditra, hogy felmérjék a személyiségét.
  • Jelenlévő munkatársunk elmondása szerint a székház totálisan be van kamerázva, minden bent lévő minden lépését minden szögből ipari kamerák vizslatják. Kollégánk az egyik emeleten olyan dossziékat is talált, melyeken nevek voltak, a vele lévő hölgy azonban határozottan felszólította, hogy azokat ne nézegesse. Később arról beszélt, a Szcientológia Szövetségének, az egyéneket tömörítő szcientológus-szövetségnek pedig „biztosan, mindenhol” vannak szövetségesei. A hölgy az Ügyvédi Kamarát nevezte néven, ahol vannak szövetségeseik, vagyis szcientológusok.
  • Miután munkatársunk fölvérteződött a tudás pajzsával, az egyébként megnyerő modorú, és a kollégánk bizonytalanságaira, kételyeire ügyesen rátapintó tárlatvezető hölgy azt ajánlotta neki, a napokban visszavárják egy kérdőívezésre, és egy meg nem nevezett hotelben tartandó, egésznapos előadásra.

További részleteket hosszabb cikkünkben talál.