Az év legkülönösebb mobilját dobta piacra a ZTE

 

Így elsőre elszabadult ötletnek tűnik, de biztos akad majd, akinek tetszeni fog.

Bizonyára örömhír a hajtogatós telefonra vágyóknak a ZTE Axon M jelű, most bemutatott mobilja. Az amerikai piacon startol, de jön Európába is.

Sokan kísérleteznek a meglehetősen öncélúnak tűnő mutatvánnyal, az összehajtható telefonnal/kijelzővel – köztük az évek óta pletykált, állítólagos Samsung X is. Mérsékelt sikerrel szintén ilyesmit tol a Yotaphone.

Valaha azzal szerzett magának jó hírt a ZTE, hogy középkategóriás telefonokat kínált az alsó szegmens árán: most alkalmasint a kettéhajtható, duplakijelzős készülékkel akarnak marketingzajt kelteni.

Mint a videón látható, a laza mozdulattal szétnyitható Axon M csakugyan két HD kijelzőt ad a tulajdonosának. Miközben a 20 megapixeles kamerából elég neki egy, hiszen azt fordíthatjuk erre is, arra is.

A hajtogatós telefon arra biztosan nem jó, hogy egyetlen, nagy képernyőn élvezzük a tartalmakat – például a videókat -, mert az elválasztó peremek, a fura képarány kényelmetlen lehet.

Viszont a sokfelé egyszerre figyelni tudó felhasználók például egyik ablakban PowerPoint bemutatókat tarthatnak, míg a másikban szöveges magyarázatot futtatnak.

Vagy: az egyiken a Képgaléria bélyegméretű előképei, a másikban a kiválasztott teljes kép lesz látható.

Állítólag a ZTE szerint már nyolcvan alkalmazást, köztük a Google Dokumentumokat, a Fotókat, a Chrome-ot, a Térképet, a Gmailt, a Facebookot és a Firefoxot is optimalizálta a készülékre.

Hogy aztán a 3180 mAh-s akkumulátor, a (már nem épp a legfrissebb) Snapdragon 821-es processzor, valamint a 4GB RAM hogyan birkózik meg ezzel a hegynyi feladattal, az majd csak a gyakorlatban fog kiderülni.