Airbnb apartmanházak jöhetnek

 

Megtette az Airbnb az első lépést a saját márkás szálláshelyek létrehozására. Ezzel a cég tovább szélesíthetné bevételforrásait, kompenzálva az online platform lassult növekedését és a több helyen egyre szigorúbb jogi szabályozásokat.

Saját márkás szálláshelyekkel rukkolna elő az Airbnb – írta a The Information című online lap. Úgy értesültek, az Airbnb már az épület dizájnjáról tárgyal a dél-floridai székhelyű Newgard Delopment Group ingatlanfejlesztő céggel.

Az Airbnb nem lesz az ingatlan tulajdonosa, csak a márkanevet adja. A komplexumban apartmanok százainak lesz hely és várhatóan a Florida állambeli Kissimmee-ben épül majd meg.

Úgy tudják, a fejlesztő célja, hogy olyan bérlőket találjanak, akik részmunkaidőben dolgoznak Orlando környékén, az év nagy részében pedig máshol élnek és távollétükben szívesen keresnének pénzt a szobák vagy a teljes lakás kiadásával.

air-bnb

A lakók, a Newgard Development és az Airbnb egyaránt részesedne a bevételből, melyhez az Airbnb biztosítaná a foglalási felületet és a marketing tevékenységet.

Bár Harvey Hernandez, a Newgard ügyvezetője nem nyilatkozott a partnerséggel kapcsolatban, annyit elmondott, hogy a következő tíz napon belül várható egy közös sajtóközleményük az Airbnb-vel.