Caramellel jön az M5 protestáns vetélkedője

 

Az 500 éves reformáció előtt tiszteleg az M5. A csatorna Re: formáció – Megújuló világ címmel protestáns középiskolai műveltségi és vallástörténeti vetélkedőt tűz műsorára vasárnap. Az egyik zsűritag Molnár Ferenc Caramel énekes lesz.

„Ilyen jellegű műsor még nem volt a hazai médiában. Az a legjobb benne, hogy a fiatalok a valós kérdéseiket fogalmazhatják bele a feladatokba” – mondta az énekes a PetőfiLIVE-nak.

Szerinte, ha valaki gondolkodik az életével kapcsolatban, akkor előbb-utóbb találkozni fog valamilyen formában a hittel és a vallással.

A műsor ugyanakkor jó példát szolgáltat arra, hogy a vallás nem csak az idősebb generációé vagy valaki másé, hanem lehet a fiataloké, a miénk is – vélte.

„Kell persze bátorság ahhoz, hogy a fiatalok ország-világ elé kiálljanak, és vállalják hitbéli meggyőződésüket, ami a mai világban nagy kihívás. Jó, hogy ebben a műsorban van erre lehetőségük” – fogalmazott Caramel.

A Re: formáció – Megújuló világ című protestáns középiskolai műveltségi és vallástörténeti vetélkedő október elsején 14.05-től látható az M5 műsorán.