Varga-Damm Andrea: Miért ne támogathatná Simicska Lajos a Jobbikot?

 

Szíve joga, hogy támogassa a Jobbikot Simicska Lajos – ezt mondta az M1 Híradójának a párt veszprémi politikusa. Varga-Damm Andrea szerint a saját pénzével mindenki azt csinál, amit akar; hozzátette: nagyon jóban van Simicska Lajossal és sokat szoktak a választási esélyekről beszélgetni.

Miért ne támogathatná Simicska Lajos a Jobbikot? – reagált a párt politikusa arra a kérdésre, hogy az üzletember támogatja-e Vona Gábor pártját. Varga-Damm Andrea arról is beszélt a Híradónak: ők ennek a segítségnek csak örülnek, egyébként pedig mindenki azt csinál a pénzével, amit akar.

Varga-Damm Andrea volt egyébként az, akit néhány hónapja együtt fotóztak le Simicska Lajossal egy sporteseményen. Több hírportál pedig úgy tudja: a politikus Simicska Lajos bizalmi embere, sőt, ő lehet az összekötő Vona Gábor és az üzletember között. Az üzleti terveibe azonban nem avatja be Simicska Lajos – jelentette ki Varga-Damm Andrea.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke és Varga-Damm Andrea. MTI Fotó: Nagy Lajos

Vona Gábor, a Jobbik elnöke és Varga-Damm Andrea. MTI Fotó: Nagy Lajos

Öt éve a Jobbik még azt vizsgálta volna, hogy Simicska Lajos cégbirodalma jogszerűen működik-e. Vona Gábor akkor azt mondta, ha kell, behívatja Simicska Lajost az Országgyűlésbe, hogy számoljon el a milliárdjaival.

Minden szimpátiám a Jobbiké – ezt pedig már idén tavasszal nyilatkozta Simicska Lajos a hvg.hu internetes portálnak, amikor az ellenzéki párttal való kapcsolatáról kérdezték.

Simicska menekül?

– ezt kérdezte egy héttel ezelőtti cikkében az origo.hu. A lap ugyanis úgy tudja, hogy a nagyvállalkozó teljes egészében eladná médiabirodalmát, és erről már tárgyalt is amerikai közvetítőivel.

Simicska Lajos sajtóorgánumaihoz jelenleg a Hír Tv, a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió mellett a Heti Válasz, valamint a helyiválasz.hu nevű internetes hírportál tartozik, a nagyvállalkozó emellett az Indexben is érdekeltséget szerzett. Az Origo cikke szerint 2015, vagyis Simicska Lajos sajtójának pálfordulása óta a médiabirodalom óriási, többmilliárdos veszteséggel működik. A hiány az idén akár hárommilliárd forintot is elérheti.

Az Origo úgy tudja, hogy a Jobbikkal szimpatizáló nagyvállalkozó néhány hete ismerősei körében is azt mondogatja, hogy lehetetlen nyerni és Vona Gáborban sem bízik már annyira, mint korábban. Legutóbb pedig arra utasította a plakátcégeit, hogy a továbbiakban ne tegyenek közzé politikai és közéleti tárgyú hirdetéseket.