Megújult a Bársony István Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium

 

A magyar mezőgazdaság az elmúlt időszakban évről-évre erősödött. 2010-hez képest sokkal többen dolgoznak, kitűnő eredményeket értünk el. Szinte minden fontos mutatót figyelembe véve bátran elmondhatjuk, hogy a mezőgazdaság a nemzetgazdaság egyik húzóágazata lett – mondta Zsigó Róbert a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára, a Bársony István Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium felújított épületének átadásán, Csongrádon.

A hetvenes években épült szakiskola és kollégium felújítása óriási segítséget nyújtott abban, hogy egy korszerűbb és gazdaságosabb épületben tanulhassanak a diákok. 2017-ben a csongrádi Bársony István Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégiumban 375 fiatal kezdte meg tanulmányait többek között vadász-vadtenyésztő, környezetvédelmi technikus, mezőgazdasági gépjavító szakmákban.

Zsigó Róbert az ünnepélyes átadón hangsúlyozta: ha az előttünk álló évekre tekintünk, és azt szeretnénk, hogy az elmúlt évek jó teljesítménye a jövőben is megmaradjon, az egyik legfontosabb feladatunk az, hogy elegendő, megfelelő tudású, fiatal szakember legyen az ágazatban. Éppen ezért a Földművelésügyi Minisztérium egyik legfontosabb feladatának azt tekinti, hogy a fenntartásunkban lévő mezőgazdasági szakiskolák minden tekintetben alkalmasak legyenek ezen feladat teljesítésére – tette hozzá.

A kollégiumi épület korszerűsítése az Európai Uniós pályázatból, továbbá a Földművelésügyi Minisztérium és az Önkormányzat támogatásából mintegy 150 millió forintos ráfordítással valósult meg.