„Nem várhatjuk el a migránsoktól, hogy ne erőszakoskodjanak”

 

Védelmébe vette az olasz tengerparton erőszakoskodó afrikai bevándorlókat egy olasz ügyvédnő. Abszurd kijelentése alaposan kiütötte a biztosítékot az olasz Felsőház alelnökénél, aki attól tart, hogy az ilyen nyilatkozatok hatására lassan már a migránsok által elkövetett nemi erőszak is elfogadottá válik.

„A bevándorlók nem tudják, hogy nem szabad erőszakoskodniuk.” – idézte a migránsok erőszakos cselekedeteit magyarázó Carmen di Genio ügyvédnőt az ANSA.it hírportál vasárnapi cikkében. Az ügyvédnő, aki a Salernói Fellebbviteli Bíróság Esélyegyenlőségi Bizottságának tagja egyben kijelentette: “Nem várhatjuk el, hogy egy afrikai tisztában legyen azzal, hogy Olaszországban, egy strandon nem erőszakoskodhat. Valószínűleg nem ismeri ezt a törvényt.”

A biztonságról és jogszerűségről szóló országos konferencián –a fent elhangzott megosztó mondaton kívül – Carmen di Genio beszélt a jogállamiságról, az egyes törvények hiányainak hátrányairól bizonyos országokban, valamint a terrorizmusról és az integrációról.

Maurizio Gasparri, a Forza Italia tagja, kommentálhatatlannak minősítette az elhangzottakat és megkérte Di Geniot, hogy távozzon a bizottságból.

„Kéréssel fordultam az Igazságügyi Miniszter felé, hogy a törvényi hiányosságokat azonnal szüntessék meg, továbbá el kell bocsátani azokat a bírókat, akik alkalmatlanok arra, hogy egy személy ügyét megfelelően képviseljék. A törvények hiányos ismerete, és ezeknek a szavaknak az abszurd használata elég indok ahhoz, hogy az Ügyvédi Kamarából kizárják. Személyesen fogok elutazni Salernóba, hogy megvizsgáljam ezt a hihetetlen ügyet.”- nyilatkozta Maurizio Gasparri.

“Ha így folytatjuk – mondta Roberto Calderoli, a Felsőház alelnöke – lassan már a migránsok által elkövetett nemi erőszak is elfogadott lesz. Carmen Di Genio ügyvédnő szavai minden határon túl mennek. Azok után, hogy az elmúlt három évben több mint félmillió afrikait fogadott be a kormány, most engedélyt kéne adnunk a nemi erőszakra? Megdöbbent, hogy a kormány a szokásnak megfelelően meg sem szólal az ügyben, és Boschi passzivitása is meghökkentő, aki delegálhatna az Esélyegyenlőségi Bizottságba, de talán szándékosan semmibe veszi azt…”.