Családbarát szakembereket díjaztak

 

Szeptember 16-án, Budafokon, a Klauzál Házban a Három Királyfi családi napon hirdették ki a Kopp-Skrabski-díj nyerteseit - közölték a szervezők. A Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány és az Eduvital idén tavasszal hirdette meg először azt a díjat, amellyel csaladbarát szakembereket díjaztak.

Mint azt a szervezők közölték, a fődíjat Lehőcz Monika, az Otthon Segítünk Alapítvány igazgatója kapta, valamint a Buza Anna – Buza Domonkos pszichológus házaspár, a Budapesti Lelki Telefonos Segélyszolgálat megalapításának tevékeny segítői kapták.


Lehőcz Monika

Természetesen a közönség is díjazhatott: az egyéni díjazott ebben a kategóriában Dr. Szeverényi Péter szülész-nőgyógyász lett, a házaspár pedig a Süveges házaspár: Süvegesné Rudan Margit gyógypedagógus és Süveges Gergő műsorvezető.

A díj céljáról az alapítvány által kiadott sajtóközlemény azt írta: a cél az volt, hogy felhívják a figyelmet azokra az egyénekre és közösen alkotó házaspárokra, akik tevékenységükkel a családbarát szemlélet kialakítását, a kívánt gyermekek megszületését támogatják.

A díjak odaítélésére bárki javaslatot tehetett.

A beérkezett javaslatokat a Kopp-Skrabski-díj zsűrije bírálta el, akiknek a tagjai között Engler Ágnes, a Debreceni Egyetem adjunktusa, Falus András immunológus, az Eduvital társalapítója, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja is ott volt, akárcsak Purebl György, a Magyar Pszichiátriai Társaság elnöke, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézet klinikai igazgatóhelyettese, valamint Skrabski Fruzsina, Kopp Mária és Skrabski Árpád lánya, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány elnöke.