Soros már régóta támogatja a migránsok tömeges betelepítését

 

Itthon továbbra is arról szól a vita, hogy létezik-e Soros-terv. Soros György maga számtalanszor beszélt az elmúlt két évben arról, hogy ő mit tenne az európai politikusok helyében.

2015 júliusában a Financial Times gazdasági lapnak Soros György azt nyilatkozta, hogy be kellene fogadni a migránsokat, majd kvóták alapján elosztani őket – hangzott el az M1 Híradóban.

„A kvótákat pedig állandó és kötelező elemeivé kell tenni a közös európai menekültügyi rendszernek” – idézte Soros György korábbi szavait Bende Balázs.

Egymillió migránst kellene befogadni évente

Nem sokkal később Soros György vázolta a hat pontból álló programját, amelyben megfogalmazta, hogy az Európai Uniónak évente legalább egymillió menedékkérőt kell befogadnia, akiket az első két évben fejenként 15 ezer euróval kell támogatni.

Soros György ötlete szerint az Európai Uniónak hosszú lejáratú kötvényeket kellene kibocsátania ahhoz, hogy ki tudja gazdálkodni ezt az összeget. Soros György nagyjából harminc milliárdnyi euró hitel felvételéről beszélt.

Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke érkezik a Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével tartandó megbeszélésükre Brüsszelben 2017. április 27-én. (MTI/EPA pool/Olivier Hoslet)

Megvonnák az uniós támogatásokat

Soros György arról is nyilatkozott, hogyan lehet ezeket a költségeket az európai polgárokra is ráterhelni, tervei szerint „egy páneurópai benzinár-adó bevezetését kellene átgondolnia az Európai Parlamentnek”, mert ez is hozzájárulhat a migránsok ellátásának finanszírozásához.

Valamint, „meg kéne kurtítani az eddigi két legnagyobb tételt, a kohéziós alapot és az agráralapot”, vagyis a Magyarországnak járó európai uniós forrásokat. Az elmúlt egy évben több európai uniós tagállam vezető politikusa is emlékeztetett erre az ötletre, hogy azoktól az országoktól, amelyek nem tartják be a kvótát, meg kell vonni bizonyos uniós forrásokat.

Magyarországot is bírálta Soros

A Soros-terv a migránsok beutaztatására is kitért, amelynek érdekében „az EU-nak mozgósítania kell az NGO-kat, az egyházakat és a vállalkozásokat is”.

2015 októberében Soros György elmondta: „a mi tervünknek a nemzeti határok jelentik az akadályt”, valamint megemlítette Magyarországot is, egy német lapnak adott interjújában úgy nyilatkozott, hogy „vannak olyan országok, amelyek önző migrációs politikát folytatnak és kerítéseket emelnek”.

Soros György ezt azelőtt mondta, hogy Párizsban terrortámadást követtek el migrációs hátterű terroristák.