Féreg hozhatja el a békét Trump és Kim Dzsongun között

 

A kosárlabdázó és botrányhős Dennis Rodman mindkét vezetőt barátjának nevezi.

„Soha nem láttam még senkit ennyi hatalommal” – nyilatkozta a volt NBA-sztár az ITV-nek adott interjúban Kim Dzsongunról. A féreg becenévre hallgató kosaras többször is komoly felháborodást váltott ki a közvéleményből, mikor a diktátorral találkozott. „Nevetünk, karaokézunk, egy csomó laza dolgot csinálunk együtt. Lovagolunk, lógunk, síelünk és gyakorlatilag soha nem beszélünk a politikáról és ez jó így” – mondta Dennis Rodman.

Az NBA fenegyereke többszöri kérdésre volt csak hajlandó jellemezni a diktátort: „mindig nevet, mosolyog és az embereivel konzultál”. Arra a felvetésre, mely a vezető épelméjűségére irányult csak nevetéssel válaszolt. A kosaras többször megismételte, hogy célja a párbeszéd elősegítése a sport által. Kiemelte, hogy Obamát megpróbálta összehozni a Kim Dzsongunnal, de az amerikai elnök leállította.

A műsorban Donald Trumpot is a barátjának nevezte a sportoló, aki szerepelt az amerikai elnök egyik tévéműsorában. Kifejtette, hogy nagyon szeretné, ha a két vezető leülne és legalább megkezdenék a párbeszédet.