Száz éves a filmgyár

 

Száz éves a magyar filmgyár, a róna utcai filmstúdió a hetedik legidősebb filmgyár a világon. Kerek száz évvel ezelőtt hívták életre Korda Sándorék a megannyi csodálatos magyar film szülőhelyét.

Csütörtökre nagyszabású centenáriumi ünnepséget szerveztek a filmgyárban, amire a szervezők sok műsorszámmal készültek.

Hozzátette: a Hot Jazz Band magyar filmslágereket adott elő, színészekkel kiegészülve, emellett a közönség egy több mint félórás összeállítást is láthatott a száz éves magyar filmgyártásról.

A rendezvényen nem csak a magyar filmgyártást századik születésnapját ünnepelték, hanem azt is, hogy idén lenne száz éves Fábri Zoltán Kossuth-díjas magyar film- és színházi rendező is.

Zolnay Pál, a Vasvirág című film segédrendezője (j), Törőcsik Mari, a Vasvirág női főszereplője, a magyar filmdelegáció egyik tagja (k) és férje, Bodrogi Gyula színművész (b) a Ferihegyi repülőtéren a filmdelegáció  Cannes-i filmfesztiválra elutazása előtt 1958. május 6-án (MTI Fotó: Bartal Ferenc)

Zolnay Pál, a Vasvirág című film segédrendezője (j), Törőcsik Mari, a Vasvirág női főszereplője, a magyar filmdelegáció egyik tagja (k) és férje, Bodrogi Gyula színművész (b) a Ferihegyi repülőtéren a filmdelegáció Cannes-i filmfesztiválra elutazása előtt 1958. május 6-án (MTI Fotó: Bartal Ferenc)

Az estét tüzijáték zárta, nem sokkal 21 óra előtt.