Reformáld meg a városod! - Szeptember végéig várják a kreatív ötleteket

 

Határon belüli és határon túli városkommunikációs pályázatot hirdet a Reformáció Emlékbizottság a Reformáció 500 éves jubileumának megünneplése alkalmából. A közösségeknek egy kreatív városi esemény vagy performansz pontos koncepcióját kell elküldeniük szeptember 30-áig, a nyertes koncepciók pedig megvalósításra kerülnek.

A reformáció hatása a vallás, a kulturális értékrendszerek, etikai nézetek és gazdasági viszonylatok területén ma is jelentőséggel bír. Az Emlékbizottság célja épp ezért nem pusztán a megemlékezés e kulturális és szellemtörténeti eseményről, hanem az is, hogy hangsúlyt fektessen a reformáció értékeinek újra felfedezésére, gazdagítására, azok széleskörű bemutatására. A pályázatokkal a városok mobilizálását és a reformáció témájú közösségi események alkotására buzdítanak minden közösséget.

ref

A Reformáció Emlékbizottság teljesen egyedi megközelítéssel áll a városkommunikáció kérdéséhez. Rengeteg pályázati kiírást találhatunk ugyanis városkép megújító tartalommal, de ezek közül vajon melyik buzdítja arra a városlakókat, hogy előadjanak egy flashmobot mondjuk a főtéren? Vagy pop-up színházi előadást szervezzenek a templomkertben?

A Városom reformációja nevű országos és határon túli pályázatot a Reformáció Emlékbizottság szervezi, amely lokális szinten igyekszik mozgósítani a városi közösségeket kulturális előadások és performanszok koncepcióinak elkészítésére. A pályázatra a helyi önkormányzatokon kívül bármilyen művészeti együttes, protestáns gyülekezet, civil szervezet és oktatási intézmény nevezhet minimum öt, maximum húsz fős csoporttal. Egész szeptemberben lehet még jelentkezni kreatív koncepciókkal, melyeket a palyazat@reformacio2017.hu e-mail címre kell beküldeni.