Nem homoszexuális a férjem, ezt mondta Macron felesége a bemutatkozás után

 

Franciaország elnökénél vendégeskedett Jean d’Ormesson, a Francia Akadémia tagja, kiváló író és tudós. A tökéletes szellemi állapotban lévő, 92 éves tudós szinte minden elnököt ismert – írja az origo.hu.

Az Origo azt írja: Jean d’Ormessont Emmanuelle Macron és felesége hívta meg magához. Az internetes portál egy francia magazinra hivatkozva leírja, hogy a tudós megdöbbent azon, amikor Brigitte Macron, az elnök felesége a következőt kérdezte tőle: „Tudja ön, hogy a férjem nem homoszexuális?”.

Jean d’Ormesson Franciaországban hihetetlenül népszerű, gyakran szerepel a televíziókban is, ismeretterjesztő műsorokban. Néhány éve  egy ország aggódott érte, amikor kiderült, hogy rákbeteg. A tudós azonban meggyógyult, és hamarosan újabb regénye jelenik meg.

Amióta közvélemény-kutatás létezik, azóta Emmanuelle Macron a francia történelem legnépszerűtlenebb elnöke, az első száz elnöki napját tekintve. Az Origo emlékeztetett: az egykori bukott szocialista miniszterből lett elnök katasztrofális nyári időszakon van túl, bel- és külpolitikában minden túlzás nélkül csak kudarc éri.

Miután lelkesen ünnepelte, hogy egy focisztár Franciaországba szerződött (Neymar, a Paris Saint-Germain-hez), két nap múlva szükségét érezte, hogy magát centristának mondó elnökként egyenlítsen. A jobboldalhoz közelinek tartott csapat, a PSG dicsőítése után a baloldalinak tartott OM-hez ment gyorsan kampányolni, és Marseille-mezben fotóztatta magát.

Az elnöki kampányban többször felmerült a homoszexualitás kérdése. A radikális jobboldal második embere, Marine Le Pen helyettese, Florian Philippot is vállaltan homoszexuális. Macronnál az egész kérdés azért érdekes, hogy hazudik-e, vagy sem, egészen pontosan: kettős életet él-e.

A teljes cikket itt olvashatja.