Rekord drogfogás az Ozora fesztiválon

 

Minden korábbinál több, 135 ember ellen indult büntetőeljárás kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt a vasárnap véget ért Ozora fesztivál látogatói közül. A Tolna megyei Ozora község nevét viselő kulturális és zenei fesztivált idén 15. alkalommal rendezték meg, ezúttal is a magántulajdonban lévő Dád-pusztán.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a Nemzeti Adó és Vámhivatallal együttműködve már július 28-n, három nappal a rendezvény kezdete előtt megkezdte a környéken tartózkodók ellenőrzését. A fesztivál helyszínére vezető utak mentén ellenőrző pontokat állítottak fel, ahol kábítószerkereső kutyákkal vizsgálták át az érkezőket és járműveiket.

Az éjjel-nappal tartó, folyamatos razzia eredményeképpen 135 embert fogtak el kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt.

Közülük 124-en fogyasztók voltak, 11 ember ellen kábítószer-kereskedelem miatt indult büntetőeljárás. A dílereket őrizetbe vették. A gyanúsítottak 23 ország állampolgárai.

Érdekesség, hogy még két nappal a rendezvény  befejezése után is még hárman megbuktak a kábítószer-teszteken. Az ellenőrzőpontokat csak kedd este bontották le a rendőrök, amikor az utolsó vendég is elhagyta a fesztivál helyszínét.