Viszik a paneleket, mint a cukrot

 

Erős forgalom mutatkozott júliusban a magyarországi ingatlanpiacon, de Budapest belvárosában mérséklődött a kereslet - tudta meg a Magyar Nemzet a Balla Ingatlan tulajdonos-ügyvezetőjétől.

A kedden megjelent cikk szerint Balla Ákos azt is elmondta, hogy a külső kerületekben és Pest megyében különösen erős volt a forgalom. A külső részeken mind a befektetők, mind a saját részre vásárlók körében népszerűek a panellakások, mert ezek többnyire kedvező beosztásúak, és az áruk alacsony a többi lakástípuséhoz képest.

A nyilatkozó szerint a belvárosi kereslet csökkenésének oka, hogy a következő időszakban új jogi szabályozás bevezetése várható a rövid távú lakáskiadás piacán.

A Duna House ingatlanforgalmazó cég becslése szerint júliusban az adásvételek száma megközelítette a 13 ezres mértéket – írta még a Magyar Nemzet. Év eleje óta összesen csaknem 88 ezer ingatlaneladást becsült a Duna House.

A lap az Otthon Centrum összesítését idézte, amely szerint továbbra sem csökkennek az ingatlanárak a nagyobb településeken, ugyanakkor töretlenül erős maradt a kereslet az első hét hónapban. A budapesti piacon az új építésű lakások után is magas maradt a kereslet, a tavalyi 7 ezer feletti eladáshoz képest az idei első félévben közel 3800 új otthon talált gazdára.