Kilencéves kisfiú is jelentkezett a NASA állására

 

Bolygóvédő állást hirdetett az amerikai űrkutatási hivatal (NASA): a felügyelőknek az idegenektől kell megóvniuk a Földet, egy kilenc éves kisfiú jelentkezett is az állásra. Választ kapott a NASA-tól.

Az álláshirdetésben olyan szakembereket keresnek, akik Planetary Protection Officerként megakadályozzák, hogy idegen elemek szennyezzék a Földet. A feladat rendkívül érdekesnek és kalandokkal telinek hangzik, azonban nagy felelősséggel jár.

A pozícióra augusztus közepéig lehetett jelentkezni. Ahogy a NASA honlapján írta, széles korosztályt megszólított az álláshirdetés, ahogy a kilenc éves Jack Davist New Jersey-ből , aki levelében a Galaxis őrzőjének nevezte magát jelentkezésében.

A kilenc éves kisfiú levelében azt írta: „A nevem Jack Davis és szeretnék jelentkezni a bolygóvédő állásra. Lehet, hogy csak kilenc éves vagyok, de szerintem megfelelnék az állásra”. Az egyik ok, hogy lánytestvére szerint ő maga is egy alien, megnézett egy alienes űrfilmet. A S.H.I.E.L.D. ügynökei sorozatot is látta, reméli, hogy a Men in Black című filmet is megnézheti majd. Magát jellemezve leírta, hogy nagyon jó a videojátékokban, illetve fiatal, így könnyen megtanulhat úgy gondolkodni, mint egy alien – zárta levelét a kisfiú.

Jack Davis jelentkezése és a NASA-tól kapott válaszlevél. Forrás: nasa.gov

Jack Davis jelentkezése és a NASA-tól kapott válaszlevél.
Forrás: nasa.gov

A NASA válaszlevelében James L. Green bolygótudományi igazgató azt írta, nagyon örül a jelentkezésnek, és arra biztatta Jacket, hogy tanuljon keményen, és remélik, egyszer találkozhatnak majd a NASA-ban.

A NASA bolygókutatási igazgatója telefonon is felhívta a kisfiút, és gratulált neki a jelentkezéshez.

Kapcsolódó tartalom