Németh Szilárd: Elrontott életű emberek útjában állunk

 

A vizes vb-ről, az ott előforduló csupán apróbb rendbontásokról, valamint egy általa vázolt „Soros-tervről” is beszélt a Kossuth Rádióban Németh Szilárd, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnöke.

Csak piszlicsáré rendbontási ügyek voltak a múlt vasárnap véget ért magyarországi vizes világbajnokságon, mint táskalopás, egy-egy beszólás. A több ezer biztonsági ember egybehangolt munkája mindenkit visszatartott attól, hogy nagyobb rendzavarással kísérletezzen – mondta a 180 percben Németh Szilárd, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke.

A vb-ről szó volt a testület csütörtöki, zárt rendkívüli ülésén is, ahol a bizottság MSZP-s elnöke, Molnár Zsolt és Németh Szilárd is elismerését fejezte ki az eddigi magyarországi kiemelt rendezvényeken a résztvevők biztonságát garantáló szerveknek.

Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke nyilatkozik a sajtónak az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának zárt ülése után az Országgyűlés Irodaházában 2017. augusztus 3-án. MTI Fotó: Soós Lajos

Erre vártak, nem a „Soros-témákra”

Az ülésen szintén téma volt az országgyűlési választási rendszer informatikai védelme. Mint a fideszes politikus mondta, a felkészülés ezen a téren rendben van, ám a megbeszélésről, annak titkosságára hivatkozva, nem számolt be.

Németh Szilárd megjegyezte, a kormányoldal részéről erre a napirendi pontra vártak. Hétfőn azért nem mentek el a bizottság néhány nappal korábbra, hétfőre összehívott rendkívüli ülésére, mert nem volt miért, „mert Soros-témákban, Soros által meghatározott témákban nem kell ülésezni a nemzetbiztonsági bizottságnak”.

Vizsgálódnának a NER ügyeiben is

Molnár Zsolt, a testület elnöke több ügy megtárgyalására hívta össze hétfőre a testületet. Többek között a vizes világbajnokság tapasztalatairól, az orosz-azeri wifi-ügyről, a NATO és Magyarország közötti információáramlásról kértek volna tájékoztatást. Akkor azonban az ülés a kormánypárti képviselők távolmaradása miatt határozatképtelen lett.

Molnár Zsolt hétfőn azt is nyilatkozata, az LMP-s Szél Bernadettel közösen ősztől a nemzetbiztonsági bizottság ülésein szeretne tényfeltáró vizsgálatot a nemzeti együttműködés rendszerének különböző ügyeiben.

Németh botránykavarással vádol

Németh Szilárd szerint a testület ellenzéki tagjai hétfőn botrányt akartak kavarni a testület ülésén. „Ezek a témák mind újsághíreken, hírlapi kacsákon vagy rosszindulatú ellenzéki hazudozásokon alapulnak” – fogalmazott.

A fideszes politikus szerint az ellenzék zavart, káoszt akar kelteni a felvetéseivel. Ha ugyanis az látszik, hogy Magyarország rendezett, fegyelmezett, biztonságos ország, mint ahogy az elmúlt hetek nagy rendezvényei, így a vizes vb is megmutatta, „akkor mi teljes egészében a Soros-terv útjában állunk, illetve azoknak az útjában, akik már elrontották az életüket” – mondta Németh Szilárd a Kossuth Rádió műsorában.