Feltörték az HBO-t: Elérhető a Trónok Harca forgatókönyve

 

Feltörték az HBO rendszerét ismeretlen hackerek és kiszivárogtatták a Trónok Harca világhírű sorozat következő részének forgatókönyvét. A biztonsági rést kihasználó betolakodók összesen 1,5 terabájtot töltött le a szerverről, és egy másik HBO-s sorozat két epizódját is feltöltötték az internetre.

Már a világhálón köröz a Trónok Harca hetedik évadjának negyedik epizódja – írta az Entertainment Weekly amerikai bulvárlap. A hackerek köremailt küldtek több amerikai lap riporterének, melyben közölték, hogy “A Trónok Harca hanyatlik”, és a közeljövőben több hasonló kiszivárogtatásra is számíthatnak.

A Home Box Office már az elmúlt években is sokat harcolt a szivárogtatókkal. 2015-ben az ötödik évad első négy részét ismeretlen hackerek töltötték fel az internetre. Az HBO később beismerte, hogy a biztonsági rés akkor keletkezhetett, mikor a sajtó és más csoportok számára premier epizódokat küldtek  korai szemlézésre. 2016-ban a tragédia megismétlődött, bár véletlenül: az HBO Nordic, amit Svédországban, Dániában, Norvégiában és Finnországban lehet fogni, tévedésből egy nappal korábban adta le a hatodik évad első részét.

A múltbéli hibákból okulva az HBO idén nem küld előzetesben epizódokat senkinek, és a sorozat szereplőit is arra kérték, hogy tegyék biztonságosabbá online levelezésüket. A szivárogtatás azonban idén is megismétlődött.

Az HBO vezérigazgatója ezt írta az Entertainment Weekly megkeresésére: “Az előttünk álló probléma sajnálatos módon túlságosan is ismerős a világban, és most mi is a részesévé váltunk. Az eddigi kihívásokhoz hasonlóan a mostanit is sikeresen leküzdjük  - ígérte Richard Plepler.