Angelina Jolie kiborult: állítólag kegyetlen módszerrel válogatott gyerekszínészt filmjéhez

 

A színésznő közleményben utasítja vissza ezeket a vádakat.

Angelina Jolie filmje, a First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia, mely a gyermekkatonák kiképzésének történetét dolgozza fel Loung Un memoárja alapján, igen rossz sajtót kapott a napokban.

Angelina Jolie. Fotó: AFP

Angelina Jolie. Fotó: AFP

Több külföldi magazin is arról cikkezett, hogy a a kambodzsai gyerekeket úgy kasztingolták a film szerepeire, hogy pénzt adtak nekik, majd elvették tőlük, miközben figyelték reakcióikat. A kegyetlen és kizsákmányoló módszer persze felháborította a közvéleményt, melyre Jolie, a film rendezője és írója, közleményben reagált:

“Nagyon felzaklat, hogy egy improvizációról, mely a film egyik valódi jelenete, úgy írnak, mintha egy megtörtént eset lett volna. Az, hogy valódi pénzt vettek volna el gyermekektől a meghallgatáson, nem igaz és egyben felkavaró. Magam is fel lennék háborodva, ha ez így történt volna.”

A színésznő szerint a válogatón szakemberek és orvosok is jelen voltak, hogy a gyerekeket megóvják és állítólag mindannyian tisztában voltak azzal, hogy a velük végigcsinált feladatok csupán szituációs játékok, és nem a valóság.

A színésznő új alkotása a Torontói Filmfesztiválon debütál majd, ezután valamikor az idén a Netflix is a műsorára tűzi.