Megmutatjuk, hogyan lehet látványos a mobil kijelzője

 

Akinek megtetszett a prémiumtelefonok kikapcsolt állapotban is világító Always On kijelzője, új mobil vásárlása nélkül élvezheti a szolgáltatást.

Az Always On Display (AOD) funkcióval állandóan láthatók az információk – ez igazán kényelmes és mutatós szolgáltatás. És AMOLED kijelzővel alig nő az akkumulátor fogyasztása, sőt: akár kevesebb is lehet, mint ha percenként bekapcsoljuk az üzenetek megtekintéséért.

AOD a Samsungon (Forrás: Samsung)

AOD a Samsungon

Ahhoz, hogy az AOD Android telefonunkon is világítson, például a Glance Plus alkalmazást lehet telepíteni a Google Playről.

A Glance Plus – mint a „nagyoké”, a Samsung S7 és S8, az LG G6, a Motorola Moto Display kijelzője – lehetővé teszi, hogy tetszés szerint az óra, a dátum, az akkumulátor töltöttsége, az időjárás és az értesítések a lezárt, kikapcsolt képernyőn is megjelenjenek.

Ráadásul „környezetérzékeny” módon: azaz kikapcsolja magát, ha zsebben vagy táskában van, netán kijelzővel lefelé fordítottuk. Tehát fölöslegesen nem működik, keveset fogyaszt.

Csak AMOLED kijelzős telefonokra érdemes telepíteni, mert azokon a fekete felületek úgy jelennek meg, hogy egyszerűen nem kapnak megvilágítást. Így a Glance Plusszal a fekete-fehérre állított kijelzőn csak a fehér vonalak merítik az akkumulátort.

Célszerű a képernyő beégési mellékhatások miatt a változó beállítást választani az applikációban.

Az innen telepíthető Glance Plus ingyenes változata két percig világít, a teljes verzióért fizetni kell. A program magyarul is beszél.

Hasonló mutatványokra képes az Always On Display-AMOLED és az Always On AMOLED is.