A német rendőrség is elismerte a lipcsei támadást

 

Valósággal sokkolta a Magyar Vívószövetség megbízott főtitkárát és a válogatottat is, amit a németországi Lipcsében a vívó vb idején láttak.

Boczkó Gábor az M1-nek még kedden azt mondta: a város főterén lévő szállásuk előtt folyamatosak voltak a rendbontások, amelyek valószínűleg migránsokhoz köthetők.

A sportvezető beszámolt egy olyan esetről, amikor egy bevándorló egy nagy bozótvágóval hadonászott a főtéren. Emellett egy gyerekrablási kísérletnek is szemtanúi voltak. Egy színesbőrű ember el akart rabolni egy fehér hölgytől egy két-három hónapos csecsemőt. Később a rendőrök elvették tőle a csecsemőt, de a férfit nem tudták megbilincselni, mert ellenállt. Boczkó megrázó élménynek nevezte az átélteket. Budapesten azért ilyet nem látni napi szinten – fogalmazott.

Németországban ugyanakkor az ilyen mindennaposnak számít, legalábbis ez derült ki abból a levélből, amelyet a lipcsei rendőrség küldött az M1-nek, miután a vívók által elmondott esetekről érdeklődtünk. Ebben elismerik, hogy tényleg intézkedtek egy olyan esetnél, ahol egy észak-afrikai pár vitába keveredett, és egy ideig többen köréjük gyűltek.

Ezt a helyzetet hosszú távon nem lehet fenntartani, mondta Horváth József biztonságpolitikai szakértő az M1-nek. Emlékeztetett: a nyugat-európai városokban élők egyre kevésbé tolerálják a hatóságok tehetetlenségét. A szakértő szerint a megfelelő döntéseket azonban a politikai vezetőknek kell meghozniuk.

Az elérhető információk is alátámasztják ezt a veszélyes közállapotokat. Vasárnap Rosenheimben egy 21 éves lányt erőszakolt meg egy migráns – írta meg a Die Welt. A nő hajnalban sétált hazafelé, amikor hirtelen mögé ugrott egy férfi, berángatta a fák közé, és megerőszakolta. A támadó a rendőrségi közlemény alapján sötét bőrtónusú férfi volt. a rendőrök még jelenleg is keresik. Ez csak egy az idei év sok száz esetéből. A fenti videó második felében látható Németország bűnözési térképe, ahol az összes 2017-ben történt eset rögzítve van.