Nem kommentálja a DK saját képviselője bibliagyalázását

 

Egy ókorban írt mesekönyvnek titulálta a Bibliát a Demokratikus Koalíció nyolcadik kerületi képviselője. Simon György még azt is hozzátette, hogy akik a Biblia szerint élnek, azok idézem: idióták. A politikus ezt a véleményt egy, a kereszténységről szóló cikk alatt tette közzé közösségi oldalán. Az M1 kereste Simon Györgyöt a bejegyzése kapcsán, de nem érkezett válasz. Az ügyet a DK sem kommentálta. A KDNP-s Hollik István szerint, Gyurcsány Ferenc pártjának az fáj, hogy a kereszténység él és virul, miközben a kommunizmus véget ért.

A kereszténység ellen fakadt ki a DK-s képviselő: a hívőket idiótának, a Bibliát pedig mesekönyvnek nevezte - erről írt kedden az Origo. A cikk szerint Simon György, a párt nyolcadik kerületi önkormányzati képviselője mindeddig nemigen hallatott magáról, most azonban kifejezetten provokáló mondatokat tett közzé egy kereszténységgel kapcsolatos cikk alatt.

Azt írta: “Idióták azok, akik egy ókorban megírt mesekönyv szabályrendszere szerint akarják élni az életüket! De ha így tesznek, akkor tegyenek mindent úgy és ne az internet előtt ücsörögjenek.”

A képviselőtől szerettük volna megkérdezni: mire gondolt, amikor idiótának nevezte a Bibliában hívőket, a Szentírást pedig ókori mesekönyvnek titulálta. Azt is szerettük volna megtudni, hogy a kereszténységre nézve utólag nem tartja-e sértőnek a kijelentést és azt is, hogy Gyurcsány Ferenc pártjában mások is osztják-e a véleményét.

Nem kéne-e elnézést kérnie a DK-s képviselőnek? – tette fel a kérdést az M1 riportere a DK-s Arató Gergelyt.

Hát ezt kérdezze meg Simon úrtól. Én ebben nem tudok önnek segíteni. Nem ismerem ezt a facebookos bejegyzést, és így nem is tudom kommentálni – válaszolta a baloldali politikus.

Ez a megnyilvánulás is megmutatja azt, hogy a Demokratkus Koalíció egy kommunista párt – jelentette ki Hollik István. A KDNP országgyűlési képviselője Simon György bejegyzése kapcsán úgy fogalmazott: hasonló megnyilvánulások a kommunizmus idejére voltak jellemzőek. Pártállami időket idézve támadják a keresztény egyházakat meg magát a kereszténységet, viszont van egy rossz hírünk számukra, a kommunizmus véget ért.

Hollik István hozzátette: a DK-s politikus minden bizonnyal azt sérelmezi, hogy a kommunizmus véget ért, a kereszténység viszont él és virul.