Vállalkozásokat díjaztak

 

A hosszú távú fejlődés lehetőségét azokban a hazai vállalatokban, vállalkozásokban kell keresni, amelyekben megvan a folyamatos innováció és a piachoz való alkalmazkodás képessége – jelentette ki Varga Mihály a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadásakor.

A  kormány kész arra, hogy megfelelő hátteret teremtsen a vállalkozásoknak, segítse a fejlődést, és  forrásokat rendeljen a célok megvalósításához. Ezeket a törekvéseket az eredmények is tükrözik, akár a növekedés ütemét, akár a központi költségvetés helyzetét, vagy a reálbérek emelkedését nézzük – emelte ki a tárcavezető.

Varga Mihály úgy fogalmazott, Magyarország mindenféle szempontból a legbiztonságosabb országok közé tartozik, és ezt szeretnék a jövőben is megőrizni. A vállalkozások akkor tudnak tervezni, ha ehhez biztonság társul. A magyar gazdaság növekedési pályán van, az államkassza elsődleges egyenlege pozitív, és az államadósság is csökkent az elmúlt években.

Stockphoto - starup - innováció - digitalizáció - agy - ötlet
A hónap beruházója elismerésben májusban az innovatív papír raklapokat gyártó DS Smith Packaging Hungary Kft., júniusban a megújuló geotermikus energia kinyerésével foglalkozó Hansa Kontakt Invest Kft. részesült. A DS Smith Packaging Hungary Kft. több mint 3 milliárd forintos beruházásának köszönhetően a cég 7 új kutatói és további 16 munkahellyel bővült. A Hansa-Kontakt Invest Kft. 1,7 milliárd forintos fejlesztésének köszönhetően a vállalat új termékekkel és szolgáltatásokkal tudja növelni tevékenységét.

A témáról bővebben itt olvashat.