Biztonságos lesz a wi-fi a vizes vb-n

 

Biztonságos lesz a vezeték nélküli internet használata a budapesti és balatonfüredi vizes világbajnokságon a szervezők csütörtöki közleménye szerint.

A kommüniké a sajtóban megjelent hírekkel kapcsolatosan hangsúlyozta, hogy a vizes világbajnokságra elkészült nyilvános wifi-hálózat biztonságos, a csatlakozáshoz nincs szükség semmilyen adat megadására, azaz a használat nem kötött regisztrációhoz.

“A wifi működése során a szolgáltató egyáltalán nem alkalmaz olyan megoldást, amely a felhasználók bármilyen személyes adatát marketing célokra rögzítené. Ennek megfelelően a wifi-hálózatra való csatlakozás a felhasználók számára adatvédelmi szempontból biztonságos. A sajtóban megjelent Wandafi és Maksat.pro software-ek nem kerülnek alkalmazásra, az ezzel kapcsolatos híresztelések valótlanok, így az ezt közlők álhírt terjesztenek” – olvasható a közleményben.

Magyarország eddigi legnagyobb sporteseménye péntek délelőtt a szinkronúszók egyéni technikai programjával, valamint a férfi műugrók 1 méteres selejtezőjével kezdődik. A július 30-ig tartó vb-n az előzetes nevezések alapján 186 ország csaknem 2400 versenyzője vesz részt.