Újabb titkos szocialista széfek bukkantak fel

 

A kormánypártok szerint Simon Gábor, az MSZP korábbi elnökhelyettesének titkos számlái után újabb titkos szocialista széfek bukkantak fel. A Fidesz és a KDNP választ vár arra, hogy hány rejtekhely van, jutott-e lopott pénz a szocialistákhoz, és ha igen, mennyi.

Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: eddig Czeglédy Csaba szocialista politikus és ügyvédje is azt állította, hogy nem tart vagyont külföldön, és széfje sincs, de egy osztrák bírósági határozat igazolja, hogy az övé az a titkos osztrák széf, amiben 10 millió forint értékű aranyat rejtettek el.

Úgy tudják még a trezor kulcsát is megtalálták Czeglédy Csabánál, és ő is fizette a titkos széf díját.

Simon Gábor is több száz milliót rejtegetett

Megjegyezte: nem ez az első olyan ügy a szocialistáknál, ahol külföldi, titkos rejtekhelyeket alkalmaznak, hiszen Simon Gábor az MSZP korábbi elnök-helyettese is több száz milliót rejtegetett egy külföldi bankszámlán.

Hollik István valószínűsítette, hogy Czeglédy Csabának sem az eddig megtalált osztrák széf az egyetlen titkos rejtekhelye, bűnszervezetével több mint 3 milliárdot csalt el és a pénz nagy része még mindig hiányzik, ez a 10 millió csak csepp lehet a tengerben.

Továbbra is választ várnak

A kormánypártok továbbra is választ várnak arra, hogy hol lehet a pénz többi része, az MSZP és a DK mit tud, hol vannak a Czeglédy Csaba által ellopott pénzek. Kérdezik a szocialistáktól, hány titkos rejtek- hely, titkos széf van, jutott-e az MSZP-nek, a DK-nek az ellopott pénzből, s ha igen, akkor mennyi.

Felidézte Zuschlag János szavait is, miszerint az MSZP-ben működik egy feketekassza, felmerül, hogy ebbe a titkos széfben Simon Gábor-féle vagy Czeglédy Csaba-féle titkos pénzek vándoroltak-e. Szerinte ez lehet az oka annak, hogy a szocialisták egy emberként zártak össze Czeglédy Csaba mögött.

Zérótolerancia az antiszemitizmussal szemben

Arról, hogy Soros György szerint dezinformációs a kormány plakátkampánya, s rájátszik az antiszemita érzésekre, azt mondta: a magyar kormány és a kormánypártok zérótoleranciát hirdettek az antiszemitizmussal kapcsolatban, semmilyen ilyen megnyilvánulást nem hajlandóak eltűrni, illetve ezeket elítélik.

Soros Györggyel nem a zsidó származása a probléma, hanem az, hogy támogatja az illegális bevándorlást, amire a magyar emberek egy népszavazáson is egyértelműen nemet mondtak. Ha Soros György gondolatmenetét követik, akkor szerinte Izrael is antiszemita, hiszen Netanjahu izraeli kormányfő nemrég visszavonatta magyarországi nagykövetük közleményét, s azt is írta, hogy nekik is van problémájuk Soros Györggyel.

Hozzátette: Soros György olyan palesztin NGO-szervezeteket támogat, amelyek megkérdőjelezik Izrael létét. Ez nyilvánvalóan nonszensz – fogalmazott, kiemelve: Soros György bármennyire is erőlködik, a kormány az illegális bevándorlás kérdésében nem kíván engedni.

Soros György több százezer migránst akar betelepíteni

Megjegyezte: a nyilatkozatban emellett Soros György ismét bevallotta, hogy több százezer migránst akar betelepíteni Európába.

Arról, hogy ma jár le a civil szervezetek regisztrációs határideje és többen jelezték, nem kívánnak regisztrálni, azt mondta: mindenkinek be kell tartani a törvényeket, egyetlen civil szervezet sem mentesülhet alóla, csak azért, mert a kormánnyal nem ért egyet.

A magyar jogszabályok kiállják az alkotmányosság próbáját

Arra a felvetésre, hogy kötelezettségszegési eljárás indulhat a civiltörvény miatt, közölte: meg fogják védeni álláspontjukat. Vitára mindig is készek voltak az Európai Bizottsággal, de be fogják bizonyítani, hogy a magyar jogszabályok kiállják az alkotmányosság próbáját, s összhangban állnak az uniós szabályokkal is.

Az MSZP-s árnyékkormány névsorát illető kérdésre a kormánypárti politikus úgy reagált: bevett szocialista módszert látni, nem azzal foglalkoznak, hogy a magyar embereknek jövőképet vázoljanak fel, hanem azzal, hogy a hatalmi pozíciókat osszák fel. Éppen ezért tart ott a szocialista párt, ahol – közölte.

Arról, hogy várhatóan a Soros-plakátokat is eltávolítják a plakáttörvény életbe lépésével, azt mondta: ez kormányzati hatáskör, de információi szerint a konzultációs utókampány eredetileg is július 15-ig tartott volna, a szenzációhajhász írásoknak semmilyen valóságalapja nincs.