Elindult az Arany-busz

 

A Petőfi Irodalmi Múzeum mozgó tárlata a 200 évvel ezelőtt született Arany János életművét mutatja be, és a következő egy évben a legkisebb vidéki településekre és a Kárpát-medence legtávolabbi magyarok lakta területeire is eljut.

Útjára indították a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) Arany János mozgókiállítását, az Arany-buszt hétfőn Budapesten. Prőhle Gergely főigazgató kiemelte: a buszt a következő egy évben szeretnék eljuttatni a legkisebb vidéki településekre, a Kárpát-medence legtávolabbi magyarok lakta területeire is.

Prőhle Gergely főigazgató a Petőfi Irodalmi Múzeum Arany János mozgókiállításának helyet adó Arany-buszon az indulás alkalmából tartott bemutatón a fővárosi Kosztolányi Dezső téren 2017. július 10-én. A mozgó tárlat a 200 évvel ezelőtt született Arany János életművét, életét és költészetét irodalmi szövegek, képek, relikvia-másolatok, hang- és filmfelvételek, valamint digitális eszközök és egyedi installációs elemek segítségével mutatja be. MTI Fotó: Illyés Tibor

Prőhle Gergely főigazgató a Petőfi Irodalmi Múzeum Arany János mozgókiállításának helyet adó Arany-buszon az indulás alkalmából tartott bemutatón .  (MTI Fotó: Illyés Tibor)

A mozgó tárlat a 200 évvel ezelőtt született Arany János életművét, életét és költészetét irodalmi szövegek, képek, relikvia-másolatok, hang- és filmfelvételek, valamint digitális eszközök és egyedi installációs elemek segítségével mutatja be.

Szilágyi Judit, a kiállítás kurátora hangsúlyozta: arra törekedtek, hogy mindenki saját érdeklődésének és tudásának szintjén juthasson új információkhoz Arany Jánosról.