A kormány visszautasítja, hogy Soros Györggyel a származása miatt lenne probléma

 

A leghatározottabban visszautasította a kormány nevében Lázár János, hogy Soros Györggyel a származása miatt lenne probléma. Lázár János szerint a plakátkampány nem Soros György identitásáról szól, hanem arról a veszélyről, amelyet a milliárdos a bevándorlás ügyében képvisel.

„Ez a kampány nem nyíltan antiszemita, de ettől még nagyon is alkalmas arra, hogy antiszemita indulatokat keltsen” – ezt írta a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke a miniszterelnöknek. Heisler András nyílt levélben fordult Orbán Viktorhoz és azt kérte, a kormány vonja vissza a Soros Györgyöt ábrázoló plakátokat.

A leghatározottabban visszautasította a kormány nevében Lázár János, hogy Soros Györggyel a származása miatt lenne probléma.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta: a kormány minden körülmények között megvédi a magyarországi zsidó közösségeket és nyitott azoknak a véleményére, akik úgy érzik, sértőek a plakátok.

Ugyanakkor hangsúlyozta: a Soros Györgyöt ábrázoló plakátoknak semmi közük a milliárdos származásához vagy identitásához.

„Soros György tevékenységével az a probléma, hogy az illegális bevándorlókat be akarja hozni Európába ellenőrzés és kontroll nélkül és az a meggyőződése, hogy egymillió bevándorlóra van szükség. Meg akarja nyitni és meg akarja szervezni a határokhoz való érkezést és meg akarja nyitni a határokat. Ez a probléma vele és ezért kell fölhívni erre a veszélyre a figyelmet” – mondta.

„A magyar kormány megállítja az illegális bevándorlást, amely kockázatot jelent a magyar és az európai zsidóság számára is” – reagált a KDNP-s Hollik István Heisler András még egy korábbi, a maihoz hasonló tartalmú levelére. Azt mondta: a magyar kormány azért küzd az illegális migráció ellen, hogy megóvja a magyar emberek és ezzel együtt a magyar zsidóság biztonságát.

Részletek a 19.30-as Híradóban.