Balul sülhetnek el a túl kedvező áron meghirdetett utazások

 

Az irreálisan olcsó utazások lefoglalásának veszélyeire figyelmeztet a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ), mondván, a vasárnap csődbe ment Green Holidays utazási iroda is érvényesített ilyen akciókat. Az iroda nem tagja a MUISZ-nak.

Bakó Balázs, a MUISZ Marketing és Kommunikációs Bizottságának tagja hétfőn az MTI megkeresésére nyilatkozva példaként említette, hogy a Green Holidays egyhetes törökországi ötcsillagos szállodába hirdetett repülős utat egy balatoni négycsillagos szálloda három éjszakás félpanziós áráért. Extrém akciókban előfordult az is, hogy a repülőtéri illetéket elengedték – tette hozzá.

Nem árt a körültekintés a túlságosan kecsegtető ajánlatok láttán – Forrás: MTI/AP/Manu Fernandez

A hasonló, mélyen az önköltségi ár alatti részvételi díjú és több héttel vagy hónappal az utazás előtt kínált utak gyanúsak lehetnek – mutatott rá.

A MUISZ emlékeztet: több online hírportál bevonásával már januárban, valamint a saját honlapján is felhívta a figyelmet a “Black Friday” jellegű – az utakat gyakran hosszabb idővel az utazás előtt, jóval a piaci ár alatti részvételi díjért hirdető és értékesítő akciók veszélyeire.

Javasolták, hogy az utasok minden esetben a befizetés előtt győződjenek meg arról, hogy ki az utazás tényleges szervezője, és milyen általános szerződési feltételek alapján nyújtják a szolgáltatást.

Ha a szerződés egyelemű szolgáltatásokra vonatkozik – például csak szállás vagy 24 órát meg nem haladó – szállást nem tartalmazó – utazási csomagra (repülőjegy és transzfer), abban az esetben hiába rendelkezik a szervezőiroda megfelelő engedéllyel és vagyoni biztosítékkal, a vagyoni biztosíték nem vonatkozik az érintett utazási szerződésre – jelezték.