Lángolt egy VII. kerületi lakóház

 

A lángok az épület tetőszerkezetére is átterjedtek.

Eloltották a VII. kerületi Péterfy Sándor utca és Hernád utca kereszteződésében álló társasház negyedik emeleti lakásában keletkezett tüzet – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerdán, nem sokkal dél után az MTI-vel.

Kisdi Máté tájékoztatása szerint a 100 négyzetméteres lakás teljesen kiégett. A lakásból átterjedt a tűz a tetőtérbe is, aminek következtében a tetőszerkezet 400 négyzetméteren károsodott. A lángok megfékezésében 44 tűzoltó vett részt tizenöt járművel.

Budapest, 2017. június 28. Tűzoltók a VII. kerületi Péterfy Sándor utcában, ahol kigyulladt egy negyedik emeleti lakás 2017. június 28-án. A tűzesetben hatan megsérültek. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A tűzoltók húsz embert kísértek ki az épületből. Két felnőtt és két gyermek sérült meg a tűzben, őket füstmérgezés gyanújával kórházba vitték – közölte a szóvivő.

A tűzoltók még délután három órakor is dolgoztak, az M1 tudósítója szerint egy tűzfalat le kell bontani, hogy a szakemberek teljesen el tudják oltani a tüzet.

A gyanú szerint a tűz egy klímaberendezés meghibásodása miatt törhetett ki, de ezt egyelőre nem lehet megerősíteni. Úgy tudják, hogy a lakás, ahonnan a tűz kiindult, egy idős házaspáré.

Nyolc lakás vált használhatatlanná annak a tűznek a következtében, amely a VII. kerületi Péterfy Sándor utca és Hernád utca kereszteződésében álló társasház negyedik emeleti lakásában keletkezett szerdán – közölte a katasztrófavédelem és az erzsébetvárosi önkormányzat az MTI-vel.

Az önkormányzat az érintett lakóknak felajánlotta, hogy ideiglenes elszállásolja őket a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Csengery utcai diákotthonában.
Az MTI kérdésére elmondták, ketten éltek a lehetőséggel, további 14 ember saját maga oldotta meg elhelyezését.