Szombaton temetik Rubovszky Györgyöt

 

Szombaton temetik Rubovszky Györgyöt - tájékoztatta az Országgyűlés Hivatala kedden az MTI-t.

Közleményük szerint a KDNP országgyűlési képviselőjének végső búcsúztatása július elsején 9 órakor a Szent István-bazilikában lesz. A gyászszertartást 10.30-kor Farkasréti temető Makovecz-ravatalozójában tartják. Rubovszky Györgyöt az Országgyűlés saját halottjának tekinti – áll a közleményben.

A múlt héten 74. életévében elhunyt képviselő 1994 óta volt – egy kisebb megszakítással – a parlament tagja.

Rubovszky György 1989-ben a KDNP alapító tagjaként létesítette első párttagságát, 1991-től a KDNP budapesti szervezetének elnöke, 1992-től a párt országos elnökségének tagja mint ügyvezető titkár, 2002-től a KDNP pártügyésze.

Az 1990-es őszi önkormányzati választáson a Fővárosi Közgyűlés tagja lett. 1994-ben a KDNP országos listájáról szerzett parlamenti mandátumot, az alkotmány- és igazságügyi bizottság tagja lett. 1998-ban a Fidesz listáján szerzett parlamenti mandátumot, 2002-ben képviselőjelölt, majd 2003 nyarán az elhunyt Varga László helyére behívták az Országgyűlésbe, ahol ismét tagja lett az alkotmány- és igazságügyi bizottságnak. 2006-ban közös jelöltként a Fidesz-KDNP országos listáról jutott mandátumhoz, az alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság tagja lett, valamint a KDNP frakcióvezető-helyettese.

Rubovszky György 2010-ben ismét a Fidesz-KDNP közös jelöltjeként szerzett mandátumot, a KDNP frakcióvezető-helyettese, a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság elnöke, valamint az alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság tagja volt, 2014-től pedig az igazságügyi bizottság elnöke és a törvényalkotási bizottság tagja volt.