Czeglédy-ügy: még nem reagált az MSZP

 

Egyelőre nem reagált az MSZP a Fidesz kérdéseire a Czeglédy-ügyben. Czeglédy Csaba, MSZP-s politikus és ügyvéd a hónap közepén került előzetes letartóztatásba, mert a gyanú szerint társaival több mint 3 milliárd forint adót csalt el egy diákmunkásokat foglalkoztató cég működése során. A Fidesz alelnöke azt kérdezte, hogy végeztek-e pártmunkát a diákok.

Van, akinek húszezer forinttal, másnak pedig több mint 170 ezer forinttal tartozik a szocialista politikus, Czeglédy Csaba érdekeltségébe tartozó diákmunka-közvetítő cég.

Czeglédy Csabát június közepén helyezték előzetes letartóztatásba, költségvetési csalás gyanúja miatt. Az MSZP-s politikus ugyanis hárommilliárd forint adót csalhatott el egy bűnszervezet tagjaként. Miután őrizetbe vették, a hozzá köthető diákmunkaszövetkezet egyik pillanatról a másikra bezárt, így több ezer diák maradt fizetés nélkül.

Czeglédy Csabának nem ez az első ügye. A szocialista önkormányzati képviselőt 2002-ben adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt ítélte el a bíróság, szintén egy iskolaszövetkezeti ügyben.

Kiállnak mellette 

Mindezek ellenére Czeglédy Csaba jelenleg is az MSZP egyik fontos politikusa. Kisebb kihagyással ugyan, de csaknem 20 éve a szombathelyi közgyűlés képviselője és az MSZP szombathelyi elnöke. 2018-ban pedig a jelenlegi tervek szerint ő vezetné az MSZP kampányát Vas megyében.

Sőt ügyvédként Czeglédy Csaba védi az MSZP vezetőit is. Korábban Ő intézte a szocialisták miniszterelnök-jelöltjének, Botka Lászlónak a peres ügyeit, de Gyurcsány Ferenc jogászaként is többször eljárt már.

A történtek ellenére több vezető szocialista politikus is kiállt az ügyvéd mellett. Molnár Gyula pártelnök mellett Újhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője közösségi oldalán azt írta: “Czeglédy Csaba, veled vagyunk”, Botka László pedig úgy fogalmazott: “amennyiben ez is egy, a korábbi évek szerinte politikailag megrendelt rendőrségi akciói közül, akkor azoknak kell felelniük, akik részt vettek benne”

“A korrupció pártja”

Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese úgy fogalmazott: a szocialistákhoz kapcsolható korrupciós botrány egyre nő, és mindinkább nyilvánvalóbbá válik, hogy az MSZP a korrupció pártja. Ezzel együtt Németh Szilárd választ vár a szocialistáktól arra is, hogy használták-e pártmunkára azokat a diákokat, akiket Czeglédy Csaba cége közvetített ki.

“Azon kívül, hogy ez a bűnszervezet majdnem 3,5 milliárddal megrövidítette az államkasszát, amit egyébként lehetne sok mindenre fordítani, ha befolyt volna az államkasszába, a diákokkal mi a helyzet? Használták-e őket pártmunkára, ígért-e nekik valaki pénzt pártmunkáért? Várjuk a vallomásokat, várjuk a szocialista nagyhalak vallomását, szólaljon meg már végre, és mondjon igazat Botka, Molnár és Újhelyi!”- mondta Németh szilárd.

A szocialista párt egyelőre nem reagált a Fideszes politikus kérdéseire.

Kapcsolódó tartalom