Fidesz: mellébeszélés helyett árulja el a Jobbik hová tűnt Kovács Béla

 

A Jobbik az "újabb mellébeszélés helyett" inkább árulja el, mit tudnak arról: hová tűnt a "több bűncselekményben is érintett" képviselőjük, Kovács Béla - reagált a Fidesz vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében a jobbikos Lukács László György sajtótájékoztatójára.

Az ellenzéki országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón nem tudott válaszolni arra az újságírói kérdésre, hol tartózkodik párttársa, a sajtóhírek szerint gyanúsítotti kihallgatásáról távol maradó Kovács Béla EP-képviselő.

Lukács László György tudomása szerint az EU csalás elleni hivatalának vizsgálata annyit állapított meg, hogy az EP-képviselő adminisztratív hibát vétett dolgozók helyének bejelentése kapcsán. Ezért őt az EP korábbi elnöke, Martin Schulz írásbeli megrovásban részesítette és ezzel az az ügy lezárult – mondta, megjegyezve, hogy ezen kívül csak a kormány próbál ügyeket kreálni Kovács Béla körül.

A Fidesz reagálása szerint “egymást érik a jobbikos korrupciós botrányok, a Jobbik-Simicska korrupció után most újabb ügyhöz falaz a Jobbik”.

“Ami az egészségügyet illeti, a Jobbik a szocialistákkal és Gyurcsányékkal együtt azt sem szavazta meg, hogy jövőre több pénzt kapjon az egészségügy. A 2018-as költségvetésben 542 milliárd forinttal több jut egészségügyre, mint a baloldal által utoljára benyújtott költségvetésben”.

Ezt annak kapcsán írta a nagyobbik kormánypárt, hogy Lukács László György a sajtótájékoztatón arról beszélt: a Jobbik szerint az egészségügy azért van súlyos helyzetben, mert a Fidesz-kormány sajnálja arra a pénzt, s azt ígérte, hogy a Jobbik, ha kormányra kerül, biztosítani fogja a szükséges forrásokat.