Adománygyűjtés a közel-keleti keresztények részére

 

Augusztus végéig várja az adományokat a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia az üldözött közel-keleti keresztények javára.

A 11100104-18181490-14000003 számlaszámra várja az adományokat a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, ami a katolikus.hu oldalon is megtalálható. A pénzből az iraki keresztények hazatérését és otthonmaradását próbálják segíteni a szervezők. A kormány is többféle módon támogatja a közel-keleti keresztény közösségeket.

“Sok megrázó történet van, melynek személyesen is többen közülünk a tanúi lehettek. Szükséges ezért a püspöki kar döntése, hogy mi is kivegyük a részünket az újjászületésnek a támogatásában. Egyre több olyan falu és város szabadul fel Irakban ahol keresztények laktak és ahol újra kell kezdeni az életet.” – nyilatkozta Erdő Péter bíboros.

A magyarországi keresztények azt mondták: fontos, hogy a közel-keleti híveket támogassák abban, hogy megőrizhessék a vallásukat.

A kormány másfél millió eurónyi támogatást biztosít keresztény templomok felújításához

Pénteken Libanonban tárgyalt a külgazdasági és külügyminiszter arról, hogy a kormány másfél millió eurónyi támogatást biztosít 32 keresztény templom felújításához.

“Megállapodtunk a libanoni kormánnyal abban, hogy a magyar kormány mintegy fél milliárd forint értékben vállalja az itteni keresztény templomok felújítását illetve újjáépítését, ezzel is hozzájárulunk ahhoz, hogy az itteni, közel-keleti keresztény közösség meg tudjon erősödni és helyben tudjon maradni.” – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter hozzátette: ha megbicsaklana Libanon stabilitása, akkor az ott élő mintegy 2 millió menekült elindulna Európa felé, ezért az Európai Uniónak Törökországhoz hasonlóan Libanonnal is menekültügyi megállapodást kellene kötnie.