Volt szocialista miniszter védi a röszkei terroristát

 

Új ügyvédje van Ahmed H.-nak, a tavaly novemberben terrorizmus vádjával első fokon elítélt szír bevándorlónak. Másodfokon június 15-én tárgyalják az ügyét, és megbízható forrásból az origo.hu úgy tudja, ezúttal egy igazi sztárügyvéd látja majd el a védelmét. Bárándy Péterről van szó, az egykori szocialista igazságügy-miniszterről, akinek a fia most is MSZP-s parlamenti képviselő. Amikor a portál arról érdeklődött, mégis hogy került össze Ahmed H. Bárándyval, azt a választ kapta, hogy véletlenek nincsenek.

Már nem Sebők Balázs védi Ahmed H.-t az ellene folyó terrorperben – értesült az origo.hu. A szegedi ügyvéd még 2016-ban, kirendelt ügyvédként látta el a terrorizmussal vádolt, illetve első fokon tíz év fegyházra ítélt szír férfi védelmét, és a június 15-re kitűzött másodfokra is úgy készült, hogy ő viszi tovább az ügyet.

Csakhogy váratlanul egy igazi nagyágyú került a helyére Bárándy Péter személyében – írja az origo.hu.

Bárándy neve nem csak azért ismerős, mert sztárügyvédnek számít, hanem mert 2002-2004 között a megbukott szocialista Medgyessy-kormány igazságügy-minisztere volt. Sőt, az MSZP-s berkekben olyan népszerűnek számított, hogy még köztársasági elnöknek is jelölték. Fia, Bárándy Gergely jelenleg is a szocialista parlamenti patkóban ül, a párt elnökségi tagja.

A hírportál elérte Sebők Balázst, aki megerősítette, hogy már nem ő védi Ahmed H.-t. Azt mondta, hogy márciusban kapott egy értesítést arról, hogy megszüntették a megbizatását és más ügyvédet kértek fel a 40 éves bevándorló védelmére.

Arra nem tudott válaszolni, hogyan talált egymásra Bárándy és Ahmed H.

Az origo.hu cikke itt folytatódik.