Felfüggesztett a késsel támadó palesztinnak

 

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság és lopás miatt jogerősen egy év négy hónap, végrehajtásában három évi próbaidőt kapott.

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság és lopás miatt jogerősen egy év négy hónap, végrehajtásában három évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a palesztin férfit, aki tavaly szeptemberben Budapesten késsel támadt egy autó utasaira, majd ellopta egy járókelő pénztárcáját.

A 28 éves palesztin férfi, aki 2014 óta oltalmazotti státuszban él Magyarországon, a VIII. kerületi Nagyfuvaros utcában kiugrott ki egy autó elé, hogy a sofőrt megállásra kényszerítse. A vezetőnek sikerült lefékeznie a kocsit, a támadó ekkor felugrott a motorháztetőre és pénzt követelt az autóban ülőktől.

Az egyik utas kiszállt, hogy távozásra bírja a férfit, a migráns azonban elővett egy kést és azzal fenyegetőzött. Mivel ezzel sem érte el a célját, a kést belevágta az autó szélvédőjébe, majd elfutott a helyszínről. Tíz perccel később visszajött a Nagyfuvaros utcába és ellopta egy járókelő pénztárcáját.

A bíróság az ügyészség indítványával egyezően, felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a palesztin férfit, egyben elrendelte pártfogói felügyeletét.