Kormányhű milicistákat bombáztak a koalíció gépei

 

A nemzetközi koalíció sajtóközpontja által kiadott közlemény szerint az szíriai-jordániai-iraki határ körzetében kialakított deeszkalációs zónánál csaptak le a koalíció gépei. A támadás hírét megerősítette a Pentagon is a People's Daily nevű kínai újság szerint.

A US Cent Com, az amerikai fegyveres erők közel-keleti műveleteiért felelős parancsnokság közleménye szerint a koalíciós erők felszólították a Pentagon által támogatott lázadók felé tartó kormányhű, feltehetően Irán által támogatott milícia tagjait, hogy forduljanak vissza.

Miután a figyelmeztetés ellenére megközelítették al-Tanfot a tankkal, önjáró légvédelmi üteggel és több, géppuskával felszerelt dzsippel haladó mintegy 60 főnyi egység tagjai a határ körzetét, a koalíciós gépek támadást intéztek ellenük.

A közlemény szerint a támadásban két tüzérségi és a légvédelmi üteg pusztult el, valamint megrongáltak egy tankot is. Áldozatokról egyelőre nincs jelentés, de egy korábbi bombázásban, ami május közepén történt, akár tucatnyian is meghalhattak.