Üvegekkel és székekkel próbálták megállítani a merénylőket

 

Üvegeket, poharakat, székeket és asztalokat dobáltak a merénylőkre az emberek. Így próbálták megállítani a késsel támadó terroristákat Londonban - erről számoltak be a szemtanúk a Buzzfeed internetes oldalon.

Az egyik rémült szemtanú azt mondta, hogy a támadók véletlenszerűen, élvezettel szurkálták az embereket szombat éjjel a forgalmas londoni bárban.

Egy másik férfi, Gerard azt nyilatkozta a BBC-nek, hogy megpróbált megakadályozni egy fiatal lány elleni támadást, aki segítségért kiáltozott, mert megragadta őt egy késelő merénylő. Hozzátette: minden merénylő kiabálta az “ezt Allahért” mondatot, közben késekkel szúrták le az embereket, a megragadott lány is többek között 10-15 késszúrást kapott.

Egy Ben nevezetű szemtanú, aki a feleségével volt a helyszínen elmondta, a szeme láttára szúrt le egy embert az egyik merénylő egy hatalmas késsel, üvegeket és székeket dobálva próbálta megfékezni, sikertelenül.

Legalább hat embert ölt meg három merénylő szombat éjjel London belvárosában. Mark Rowley, a Scotland Yard terrorellenes ügyosztályának parancsnoka vasárnap reggel bejelentette, hogy a rendőrség fegyveres egységei a támadás kezdete után nyolc perccel végeztek a három merénylővel.

A rendőrség azt feltételezi, hogy a megölt három támadó követte el a London hídon (London Bridge) és a közeli piacon, a Borough Marketen a gázolásos, illetve késeléses terrorcselekményeket. A Scotland Yard szerint a merénylőcsoportnak nem volt több tagja.

Kapcsolódó tartalom