12 embert tartóztattak le a londoni terrortámadással összefüggésben

 

A legfrissebb információk szerint már hét halálos áldozata van a szombat éjjeli londoni terrortámadásnak - adta hírül a CNN internetes oldal.

A rendőrség közölte: eddig 12 embert tartóztattak le a támadással összefüggésben, a Sky News értesülései szerint az őrizetbe vett személyek között négy nő is van. Kelet-Londonban tartott razziát vasárnap a rendőrség a szombat esti terrortámadást követően – számolt be a The Star.

A szomszédok szerint az egyik lakásban feltételezhetően az elkövető élt. A szemtanúk négy rendőrségi autóról számoltak be, Barkingban, a King’s Road-on. Az egyikük úgy fogalmazott, hogy a merénylőről kiadott fotó nagyon hasonlított az egyik, a házban lakó férfira.

Fegyveres rendőr a londoni Borough High utcán 2017. június 3-án, miután egy furgon gyalogosok közé hajtott a London Bridge-en. (MTI/AP/PA/Dominic Lipinski)

Fegyveres rendőr a londoni Borough High utcán 2017. június 3-án, miután egy furgon gyalogosok közé hajtott a London Bridge-en. (MTI/AP/PA/Dominic Lipinski)

A rendőrök reggel hét órakor vittek el a házból négy férfit és egy nőt a támadással összefüggésben. Más szemtanúk lövöldözést hallottak, majd látták, amit a rendőrség elvezet két embert, míg másik kettőt és egy nőt egy mentőautó szállított el a helyszínről.

Kisteherautó hajtott gyalogosok közé

Szombat éjjel ismeretlen támadók kisteherautójukkal a gyalogosok közé hajtottak a London központjában található London hídon (London bridge). Több embert elgázoltak, majd továbbhajtottak a közeli piacra, a Borough Marketre, ahol késsel támadtak az emberekre.

A rendőrség nyolc perccel az első riasztás után mindhárom támadót agyonlőtte. A merényletnek hét halálos áldozata van, és közel 50 embert vittek kórházba. A sérültek között két rendőr van. Állapotuk súlyos, de nem életveszélyes – közölte vasárnap délutáni tájékoztatójában a Scotland Yard.

A rendőrség a lakosság segítségét is kéri

A környéket továbbra is kordonok zárják le, és a rendőrség kéri a lakosságot, hogy kerülje a London híd és a Borough Market térségét.

A Scotland Yard kérte azt is, hogy a lakosság őrizze meg nyugalmát, de legyen éber, és bármilyen – akár jelentéktelennek tűnő – gyanús jelről értesítse a terrorellenes hatóságokat.

A rendőrség kérte emellett, hogy akinek fotói vagy videófelvételei vannak az incidensről, juttassa el azokat a Scotland Yardhoz.

A CNN teljes cikkét ide kattintva tudja elolvasni.