Nincs magyar sérült Londonban

 

Az eddigi információk szerint nincs magyar sérült Londonban - közölte Menczer Tamás, a Külügyi és Külgazdasági Minisztérium sajtófőnöke az M1-en.

Ha bárki információhoz szeretne jutni Londonban tartózkodó családtagjáról, ismerőséről, a londoni nagykövetség ügyeleti számán teheti meg: 00442072013440.

Menczer Tamás azt mondta: a terrortámadás módja és időzítése azt mutatja, hogy a terroristák semmilyen aljasságtól nem riadnak vissza, hiszen a pünkösdi időzítés arra utal, hogy keresztény vallásunkat és kulturánkat is szeretnék eltörölni a föld felszínéről.

A sokadik terrortámadás értelmetlen és felfoghatatlan halálesetei után itt lenne az ideje annak, hogy Európa egyértelműen kimondja, hogy nem akarunk a terrorral együtt élni.  Egyetlen megoldás, hogy a terrorveszélyt hordozó illegális migrációt teljes mértékben meg kell állítani, a terrorizmussal szemben pedig zéró toleranciát kell hirdetni – húzta alá.

Szombat éjjel történt halálos áldozatokkal járó terrorcselekmény Londonban. A London hídon (London Bridge) egy fehér furgon nagy sebességgel felhajtott a járdára és több gyalogost elütött, majd a járműből szemtanúk beszámolója szerint három vagy négy ember kiugrott és késsel támadt a járókelőkre a közeli piac, a Borough Market környékén. Legalább hat embert öltek meg a támadók.

Kapcsolódó tartalom