Magyarország is részvétét fejezte ki Londonnak

 

Áder János államfő és Orbán Viktor miniszterelnök levélben fejezték ki együttérzésüket. A magyar kormánypártok is részvétüket nyílvánították ki az áldozatok családjainak.

Áder János együttérzését fejezte ki Erzsébet királynőnek

Áder János köztársasági elnök vasárnap gyásztáviratban fejezte ki a brit uralkodónak együttérzését amiatt, hogy vasárnap este ismét terrorista támadás érte az Egyesült Királyságot.

Áder János II. Erzsébet királynőnek küldött gyásztáviratában őszinte részvétéről biztosította az ártatlan áldozatok hozzátartozóit, valamint gyors és teljes felgyógyulást kívánt a sérülteknek – tájékoztatta a Köztársasági Elnöki Hivatal. ”Biztosíthatom Felségedet, hogy ezekben a nehéz órákban szívből együtt érzünk a terror sújtotta britekkel, és lélekben ott vagyunk velük” – fogalmazott levelében a magyar államfő.

Az Egyesült Királyság a továbbiakban is számíthat Magyarország határozott támogatására és erőfeszítéseire annak érdekében, hogy közös fellépéssel mielőbb meg tudjuk fékezni a békés emberek életét fenyegető, gátlást nem ismerő gyűlölet erőit – tartalmazza Áder János II. Erzsébetnek írt levele.

Orbán Viktor: a londoni támadások különös megrázkódtatást jelentenek minden magyarnak

Orbán Viktor táviratban fejezte ki megdöbbenését és együttérzését Theresa May brit miniszterelnöknek a szombat esti londoni terrortámadás miatt – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

“Az Egyesült Királyságot ért támadások különös megrázkódtatást jelentenek minden magyar számára, hiszen az elmúlt évtizedben – munka vagy tanulás céljából – számos honfitársunk választotta az Önök gyönyörű fővárosát” – írta Orbán Viktor.

Leszögezte: Magyarország kormánya és a magyar emberek “továbbra is készek hozzájárulni közös biztonságunk megvédéséhez.” “Ezúton fejezem ki együttérzésemet az áldozatok családtagjainak, a sérülteknek pedig gyors felépülést kívánok” – zárul a magyar miniszterelnök levele.