Belső jelentés készült Soros György civil szervezeteinek működéséről

 

Nyilvánosságra került egy belső jelentés a Soros György-féle globális civil hálózat működésével kapcsolatban. A néhány oldalas dokumentum azt is elemzi, hogy mennyiben teljesülnek a Soros-féle célkitűzések a bevándorlási ügyekben, és hogyan tudnának a bevándorlást támogatók saját embereiket kulcspozíciókba juttatni például a politikai életben. Magyar szempontból figyelemreméltó, hogy a CEU-t a legfontosabb intézmények között említik – hangzott el az M1 aktuális csatorna péntek esti Híradójában.

Soros György egyeteme, a Közép-Európai Egyetem a Nemzetközi Migrációs Kezdeményezés egyik legfőbb bázisa, amelynek feladata olyanok ejtőernyőztetése a politikába, akik képesek érvényt szerezni a migránsbarát világnézetnek – ezt írja az Origo. A portál a magyar származású amerikai multimilliárdos által pénzelt Nyílt Társadalom Alapítvány tavaly hekkerek által megszerzett belső dokumentumaiból idéz.

Nyílt Társadalom Alapítvány

Köztük van egy tízoldalas beszámoló is, amelyet tavaly májusban készített a Nyílt Társadalom Alapítvány egyik civil szervezete. Ebben kifejtik, hogy a Nemzetközi Migrációs Kezdeményezésnek, röviden IMI-nak, amely szintén a Nyílt Társadalom Alapítvány egyik fiókszervezete, az a célja, hogy olyan tevékenységet fejtsen ki, amely elősegíti a migrációs folyamatokat.

Ilyen a menekültek jogainak hatékony védelme, a civil szervezetek beavatkozásának erősítése a politikába, a szigorú határellenőrzések minimalizálása és a kiutasítások csökkentése.

Nemzetközi Migrációs Kezdeményezés (IMI)

Az IMI tavaly májusi jelentésében az olvasható: idejük nagy részét az tölti ki, hogy a migrációra ráhatással bíró vezetőket, politikai centrumokat és műhelyeket, civil hálózatokat és azok tagjait támogassák, hogy küldetésüket sikerre vigyék.

Abban, hogy mindez megvalósuljon, az IMI három szervezetre támaszkodik, ezek egyike pedig a CEU.

A Soros György által alapított egyetem feladata, hogy a politika szereplőit, vagy az oda készülő jelölteket felkészítse, és rajtuk keresztül a politikai kapcsolatait növelje.

A CEU sikeres kurzusai

A jelentés szerint a CEU igen sikeres kurzusokat szervez, amelyek hidat képeznek a felsőoktatás, a kormányok és a támogatók között. A dokumentum kiemeli, a migrációs válság elmélyülésével a CEU jelentősége egyre nő, de egyelőre kétségesnek érzik, hogy sikerül-e elérni a célt, vagyis hogy a megfelelő embereket eljuttassák a politikai döntéshozatalba.

Elemzők szerint a milliárdos mindent el akar követni, hogy tervei megvalósításának egyik kulcsintézménye, a CEU működése zavartalan maradhasson. Néhány hete Brüsszelben járt, régi barátját, az Európai Bizottság elnökét kereste fel. Jean Claude Junckerrel zárt ajtók mögött egyeztettek – hangzott el az M1 Híradójában. Nem sokkal később Brüsszel támadást intézett Magyarország ellen a törvény miatt.

Soros György a migránsok védelmében többször is felszólalt Brüsszelben. Egy éve például azt szorgalmazta, hogy a kontinensre az eddig érkezett több százezer migráns mellett még többet kellene befogadni. Szerinte az uniónak hitelt is fel kellene vennie, hogy minél több migráns jöhessen Európába.