Magyar orvos Manchesterben: mind a nyolc műtőben dolgoztak egész éjjel

 

A Híradónak sikerült elérni az egyik kórházban dolgozó magyar orvost, aki azt mondta, délre lett teljes a beteglista, és nem szerepelnek magyarok a sérültek között.

Rákóczi György orvos az M1-nek elmondta: fél órán belül 40 mentő érkezett a kórházba.

Akit tudtak, mozgósítottak. Több orvos is bent volt és segített a betegek ellátásán. Rákóczi György elmondta: ilyen jellegű, ilyen volumenű sürgősségi betegfelvétel a manchesteri kórházban, amely egyébként Európa legnagyobb gyerekkórháza, még nem volt.

Hasi mellkasi sérült gyereket csak egyetlen egyet kellett az éjszaka folyamán megoperálni, sokkal több gyermek érkezett fejsérüléssel, végtagsérüléssel, szemsérüléssel, akiket operálni kellett – mondta az általános gyermeksebész.

Az orvos elmondta, egész éjjel dolgoztak mind a nyolc műtőben.

“Délre tudtuk meg a beteglistát. Magyar gyerek nem volt a sérültek között a mi kórházunkban, de más kórházakba is vettek fel gyerekeket, akiket mi már az intenzív osztály túlterheltsége miatt nem tudtunk felvenni. Arról nem tudok, hogy magyar gyerekek vannak-e köztük” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a keddre tervezett műtétek és a betegfelvétel elmaradtak, csak a legsúlyosabb esetekben kerül sor a betegek felvételére.