Hétmilliárdra pályázhatnak az egészségügyi intézmények

 

Humánerőforrás-fejlesztésre pályázhatnak uniós forrásból közfinanszírozott egészségügyi intézmények, a keretösszeg 7 milliárd 120 millió forint - jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

Ónodi-Szűcs Zoltán elmondta, a pályázat célja, hogy csökkenjen a betöltetlen álláshelyek száma, javuljanak a munkakörülmények és nőjön a hatékonyság.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében 5 milliárd 970 millió, míg a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Programban (VEKOP) 1 milliárd 150 millió forint a keret – ismertette.

Schanda Tamás európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár a sajtótájékoztatón hozzátette, hogy az intézményi létszámbővítés keretében igényelhető támogatás fordítható létszámbővítésre, mobil teamek létrehozására, az intézményen belül új munkakörben történő foglalkoztatásra, valamint többletmunka-támogatásra.

Az államtitkár elmondta azt is, hogy az intézményeket maximum 150 millió forintos támogatásban tudják részesíteni, így várhatóan 60 és 300 között lesz a pályázók száma. A támogatást igénylőknek nem kell önerőt felmutatniuk – tette hozzá.

A pályázat május 15-én nyílt meg, a támogatási igény benyújtásának határideje május 31.