Három településen is tartanak időközi választást vasárnap

 

Három településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást: Cserkúton polgármestert és képviselő-testületet, Nemesvitán egyéni listás képviselőket, Gyulán pedig egyéni választókerületi képviselőt választanak.

A Baranya megyei Cserkúton azért kell időközi választást tartani, mert a Pécshez közeli község képviselő-testülete februárban feloszlatta magát. A polgármesteri posztért négy független jelölt indul: Hagenthurn József, a jelenlegi településvezető, valamint Szakács Béla László, Mészáros Tímea és Szakács Péter. A négy képviselő-testületi helyre tizenhárom jelölt aspirál, valamennyien függetlenek. A 624 lakosú község választási névjegyzékében 511-en szerepelnek.

A Veszprém megyei Nemesvitán három független képviselő lemondása miatt lesz időközi választás vasárnap, az új képviselőket egyéni listán választják meg. A három mandátumért három független jelölt indul, Egervölgyi Vince, László Barnabás és Benkő Gábor, a választói névjegyzékben mintegy háromszázan szerepelnek.

A Békés megyei Gyulán a 8. számú egyéni választókerületben azért lesz időközi választás, mert a választókerület 2014-ben megválasztott képviselője, Balogh Lajos (Fidesz-KDNP) februárban elhunyt. A képviselői helyért hat jelölt indul: Kiss Szabolcs a Fidesz-KDNP, Máthé Zoltán a DK, Bagi Csilla a Gyulai Városbarátok Köre, Dandé András Endre a Magyar Munkáspárt, Kiss Ibolya Brigitta a Haza nem eladó mozgalom párt színében méreti meg magát. Megyeri György Roland függetlenként indul, de az MSZP és az Együtt gyulai szervezetei támogatják. A névjegyzékben 2662-en szerepelnek – tette hozzá a jegyző.