Csillagok útján - Omega slágerek Benkő Lászlóval a Klauzál Házban

 

A 43. Budafok-Tétényi Tavaszi Művészeti Fesztiválon Omega slágerek csendülnek fel a Klauzál Gitár Band és a Nádasdy iskola Csilingelő gyermekkórusa előadásában.

A rock zene történetének van néhány olyan szereplője, akiket nagyon sokan ismernek. Az Omega együttes hosszú évtizedeken keresztül itthon és határainkat átlépve, nemzetközi viszonylatban is kimagasló sikereket ért. A fiatalabb generáció ugyanakkor kevéssé ismeri őket, épp ezért döntött úgy a nagytétényi Klauzál Házban működő Klauzál Gitár Band, hogy belevág abba a projektbe, aminek kapcsán május 16-án este mintegy negyedszáz ismert és kevésbé ismert Omega szám csendül fel.

A dalok megszólaltatása a gitárzenekar számára komoly kihívást jelent, annak érdekében, hogy a hangkép az eredetihez közel álljon, vendégeket hívtak. A Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti és Általános Iskola két tanára és a Csilingelő gyermekkórusa szinte már hagyományosnak mondható módon csatlakozott a produkcióhoz.

 

A kedd esti budafok-tétényi koncert különlegessége, hogy egy ma is aktívan működő, és rendkívül sikeres együttes dalaiból hangzik el válogatás. Az Omega együttes billentyűse az első hívószóra válaszolt a fiatal zenészek hívására, együtt próbált velük, közösen készültek a közös produkcióra, amely a 43. Budafok-Tétényi Tavaszi Művészeti Fesztivál programjaként május 16-án este 19-kor hallható a nagyközönség számára.

Helyszín: Klauzál Gábor Művelődési Központ
Bp., XXII.  Nagytétényi út 31-33.

Időpont: 2016. 05.16. 19.00