Tíz tuti tipp a feltöltődéshez Magyarországon

 

Egy nehezebb hét után biztosan sokan gondolták már magukban: semmihez sincs energiám! A megoldás e probléma kiküszöbölésére azonban szinte karnyújtásnyira van, itt Magyarországon - csak meg kell ragadni. A Magyar tájak, magyar múzeumok blog gyűjtése.

A legkézenfekvőbb megoldásnak természetesen az tűnik, ha fogjuk magunkat és erőt veszünk magunkon és kisétálunk a zöldbe, hiszen köztudott az erdő önmagában véve is energiával tölti el a testünket és a lelkünket. Ha azonban több időnk van, akkor néhány olyan helyet is érdemes felkeresni, amelynek ereje a szokottnál is nagyobb.

Az egyik nagyon fontos hely az Oroszlánytól nem messze található Majki (Kamalduli) remeteség, amely egy Szent György vonal csillagzat kellős közepén áll, azaz sokszorosan nagy erőtérrel van megáldva.

Majk, 2014. november 27. A majki kamalduli remeteség belső udvarán álló rendházépület, amelynek műemléki rekonstrukciója befejeződött, 2014. november 27-én. A 18. századi épületegyüttes központját 885 millió forintos uniós támogatásból újították föl. MTI Fotó: Máthé Zoltán

A majki kamalduli remeteség belső udvarán álló 18. századi rendházépület (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

A Tápiószentmárton határában elhelyezkedő Attila domb is kifejezetten kedvező hatással van az emberekre, lévén maga a domb nagy energiákat bocsát ki magából. Ezt bárki megtapasztalhatja, aki leül egy kicsit a dombon, ahol nagyon gyorsan azt fogja tapasztalni, a Föld gyógyító energiájának köszönhetően a kezek és a lábak felmelegednek és bizsergő érzés fog el minket. Ez pedig nem más, mint  test energiaáramlásának a helyreállítási folyamata.

Tápiószentmárton, 2007. október 15. A Kincsem Lovaspark részlete Tápiószentmárton határában. MTI Fotó: H. Szabó Sándor

Kirándulók Tápiószentmárton határában (MTI Fotó: H. Szabó Sándor)

Bükkszentkeresztnek már a szubalpin klímája is szokatlanul jó hatással van a városhoz szokott szervezetünkre, a település gyógyító kövei közül pedig a Boldogasszony kő pedig csak tovább növelheti ezt a jó érzést. A legenda szerint Jézus Krisztus halála után gyászoló édesanyja bánatában útnak eredt, és éppen ezen a kövön pihente ki fáradalmait. A kő felvette Szűz Mária testének az alakját, és megőrizte rezgéseit.

Pilisszántó, 2011. október 1. A Kőris-völgy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bükkszentkereszt határában. MTI Fotó: H. Szabó Sándor

Légi felvétel a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bükkszentkereszt határában (MTI Fotó: H. Szabó Sándor)

Ha azt mondjuk, Szentbékkállán egy tengerben is találunk utánpótlást megcsappant energiánkra, sokan talán nem sok jót gondolnak egészségi állapotunkról, pedig az itt található Kőtenger is jó arra, hogy pihentebbnek és energikusabbnak érezzük magunkat. Eredete szerint  vulkanikus utóműködés nyomán hévizes források törtek föl, és az itt található fehér homokot a forró víz kemény kőhalmazzá alakította.

Szentbékkálla, 2009. július 19. Sziklák a Veszprém megyei Szentbékkálla határában található Kőtengerben. Valaha az itteni intenzív vulkanikus tevékenység következtében feltörő hévizek összecementálták a pannon kor tengerének homoküledékét, amelyet a szél, a csapadék és az erózió a későbbi földtörténeti korok folyamán változatos formákra alakított. A Kőtengert nemcsak az időjárás alakította; a sziklák egy részét bányászták is. MTI Fotó: Czimbal Gyula

Sziklák a Veszprém megyei Szentbékkálla határában található Kőtengerben. Valaha az itteni intenzív vulkanikus tevékenység következtében feltörő hévizek összecementálták a pannon kor tengerének homoküledékét, amelyet a szél, a csapadék és az erózió a későbbi földtörténeti korok folyamán változatos formákra alakított. A Kőtengert nemcsak az időjárás alakította; a sziklák egy részét bányászták is (MTI Fotó: Czimbal Gyula)

Lentiben, Zala megyében szinte profi módon kezelik az erővonalakat, amelynek egyik ékes példája a Szent György Energiapark, ahol a vízben megmártózva, a különleges energiájú helyen tartózkodva szinte megfiatalodunk belülről. Amire azonban mindenki figyelmét felhívják, max 1-2 óra legyen ez az időintervallum, nehogy túltöltődjünk!

Lenti, 2010. július 23. A Lenti Termálfürdő egyik medencéje a Zala megyei Lentiben. MTI Fotó: H. Szabó Sándor

A Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark egyik medencéje a Zala megyei Lentiben (MTI Fotó: H. Szabó Sándor)

A Pilisben számos olyan hely van, amit érdemes felkeresni, hiszen maga a hegység is egy igazi energiadús geológiai képződmény. Nem csoda, ha jó időben ellepik az emberek Dobogókőt és környékét, amely manapság a legjobb reklámmal rendelkezik a feltöltődés szempontjából, lévén sokat cikkeztek már arról, itt koncentráltan jelenik meg a Föld energiája. Ám itt is van két olyan pont, ami talán nem olyan zsúfolt, ám de nagyon hatásos. Az egyik a pilisszentkereszti ciszterci kolostor helye, amelynél egy kis időt eltöltve valóban érezhető a frissesség, a másik pedig a Dömös felé található Vadálló kövek, amely szintén az energiaszint helyreállítását hivatott szolgálni.

Pilisszentkereszt, 2015. március 18. Sarki fény (aurora borealis) a dobogókői kilátóból fotózva 2015. március 18-án. MTI Fotó: Mohai Balázs

Sarki fény (aurora borealis) a dobogókői kilátóból fotózva (MTI Fotó: Mohai Balázs)

A Káli medence kapujának őre az a Hegyestű elnevezésű kúp alakú, bazalthegy Zánka és Monoszló között, amely cirka 5-6 millió éve tanúskodik arról, itt bizony vulkán működött, amely a Föld gyógyító hatásait a felszínre hozta. Ha itt pihenünk nem csak a testünket érezzük jobbnak, de a lelkünket is, mivel csodás a kilátás a Balatonra.

Monoszló, 2010. július 4. A Hegyestű geológiai bemutatóhely a Káli-medence keleti részén, a Veszprém megyei Monoszló közelében. A felvétel 2010. július 4-én készült. MTI Fotó: H. Szabó Sándor

A Hegyestű geológiai bemutatóhely a Káli-medence keleti részén, a Veszprém megyei Monoszló közelében (MTI Fotó: H. Szabó Sándor)

Az Orgondaszentmiklós nevű falut manapság már hiába keressük, az a török időkben elnéptelenedett, eltűnt. Ami maradt belőle, az két erős sugárzású kunhalom, a Kis- és a Nagy-Orgonda. Hogy miben nyilvánul meg ez az erős sugárzás, azt csak a beavatottak tudják, ám kétségtelen tény, itt is könnyen és gyorsan rácsatlakozhatunk saját töltőnkre, ami a Föld energiájával köt minket össze.