Megmutatjuk, hogyan lehet elmenteni az SMS-eket

Szép emlék is lehet közöttük, rosszabb esetben bizonyíték az esetleges jogvita esetére: hiába megy ki a divatból az SMS, jobb menteni az üzeneteket.

A Gmailt, s szinte minden felhő alapú Android alkalmazást automatikusan elment a mobilunk (a legtöbb készüléken a Beállítások/Fiókok/Google menüpontban kell engedélyezni, de alapbeállításban üzemel a mentés).

Viszont az SMS-ek maradnak csakis a készülék memóriájában, s előbb-utóbb törölnünk kell belőlük. Új telefon vásárlásakor pedig biztosan jó lenne az üzeneteket valamiképpen megtartanunk.

A megoldást egy ingyenes alkalmazás, az SMS Backup & Restore kínálja, s mintegy mellékesen a telefon híváslistát is elmenti.

Használata egyszerű és kényelmes.

SMS Backup

Telepítése után beállíthatjuk, hogy milyen gyakran, s hová – a Google Drive-ra, vagy Dropboxra – mentsen automatikusan, és lehetőleg csak akkor, mikor wifire kapcsolódtunk. Ezután nyugodtan lehet törölni a felduzzadt üzenetek közül, van másolat, amiből könnyűszerrel visszaállítható minden.

A telefonon a gyári beállítások visszaállítása esetén, vagy új mobil vásárlásakor egyszerűen csak újratelepítjük az SMS Backup & Restore-t, s megérintjük a Backup opciót. Ennyi.