3 hasznos Facebook Messenger trükk, amit kevesen ismernek

A Messenger az egyik legnépszerűbb alkalmazás: mégis kevesen tudnak néhány kényelmi szolgáltatásáról.

1. Lehet kényelmesen is chatelni, számítógépről

2015 óta a Messenger elérhető Facebook-fiók nélkül is. Ez remek, de kevésbé köztudott, hogy telefon nélkül is lehet használni, nem kell az érintőképernyőn matatni hosszú csevegés során, ha történetesen számítógép előtt vagyunk.

Telepíteni sem kell, ide kattintva, vagy a böngészőbe írva, hogy https://www.messenger.com, a Facebook-felhasználók simán cseveghetnek, hang- és videótelefonálhatnak az asztali számítógépen.

2. Készítsünk parancsikont a fontos ismerősökhöz

A felhasználók többsége leggyakrabban csak pár ismerőssel, netán egy csoporttal cseveg. Nem kell mindig megnyitni a mobilon a Messengert, választani az ismerősök közül: egyszerűbb parancsikont tenni az Android Home oldalára.

Messenger1

Készítéséhez a Messengerben válasszuk ki az ismerőst (vagy a csoportot), érintsük meg jobbra fenn az „i” ikont. Az ekkor előbukkanó „Részletek” mellett, a jobb sarokban látható három függőleges pöttyöt érintve jutunk a „Hivatkozás létrehozása” opcióhoz. A Home oldalunkon létrejön az ismerős facebookos képével egy ikon. Azt megérintve a jövőben azonnal csevegni lehet vele.

3. Függesszük fel, ha nem hagy békén

Az azonnali üzenetküldők „azonnalisága” a legjobb és – néha – sajnos a legidegesítőbb tulajdonságuk. A némelyik ismerőstől mindig alkalmatlan időben kolompoló, villogó LED-es üzeneteket ki lehet kapcsolni.

Lépjünk be az előző pontban említett „Részletek” opcióba, kicsit lejjebb válasszuk az „Értesítések” menüpontot. Ezt megérintve eldönthetjük, mennyi időre kapcsoljuk ki az illetőt: 15 percre, 1, 8, 24 órára, vagy hallgasson el egészen visszakapcsolásig.

Messenger2