Második lett Amerikában a kassai magyar robotépítő csapat

108 induló közül második helyezést ért el a St. Louis-i világfesztiválon a TalentumSAP magyar gyerekekből álló programozó csapata.

A Talentum csapata második alkalommal utazhatott az First Lego League (FLL) világfesztiválra, ahol ismét kimagasló eredményt ért el.

Április végén St. Louisban a világ 108 legjobb First LEGO League csapata mérte össze tudását a versenyen. Kiváló szaktudású és tapasztalt zsűri értékelte a gyerekek munkáit, ami hozzájárult ahhoz, hogy a versenyzők mozgósítsák minden energiájukat.

Forrás: Talentum SAP

Forrás: Talentum SAP

Ennek és a lelkes felkészülésnek köszönhetően a Talentum csapata 2. helyezést ért el a Gracious Professionalism kategóriában, amelyben az összes versenykategóriában nyújtott kiegyensúlyozott teljesítményt értékelték.

A First Lego League 2017-es fordulója során összesen 955 robotprogramozó csapat vett részt a regionális versenyeken, 127 csapat a nemzetközi elődöntőkön, majd március 3-án és 4-én a németországi Regensburgban, a közép-európai döntőn a 24 legjobb csapat mérte össze tudását. A TalentumSAP ott is második helyezést ért el.

A kassai csapat idei projektje a denevérek megmentéséről szólt. Olyan eszközt alkottak, amellyel arra ösztönözhetők a denevérek, hogy kirepüljenek a panelházak réseiből, repedéseiből, még mielőtt hőszigetelnék az épületet.