Tizenöt megyére adott ki figyelmeztetést az OMSZ

Felhőszakadás miatt 15 megyére adott ki figyelmeztetést a meteorológiai intézet: a nyugati határ menti 5 megye kivételével bárhol, bármikor lehet vihar.

Pénteken késő estig több helyen (főként a középső és keleti országrészben) alakulnak ki zivatarok, amelyeket nagy mennyiségű csapadék (> 25-30, lokálisan esetleg > 60 mm), átmeneti szélerősödés (45-70, minimális eséllyel > 70 km/h) és jellemzően kis méretű jég (döntően 2 cm alatti, minimális eséllyel 2 cm körüli vagy fölötti átmérővel) kísérhet.

Az éjszaka második felére, illetve reggelre a legtöbb zivatar megszűnik. Holnap főként az ország északkeleti, keleti felén várható elszórtan zivatar (elsősorban a délutáni, esti órákban) a már említett kísérőjelenségekkel.

Szegedre kora délután érkezett meg a zivatar zóna. A belvárosban alig 20 perc alatt 10 mm csapadék hullott. Az esőben, az egyik legforgalmasabb kereszteződésben két autó ütközött össze.

Személyi sérülés nem történt, de mindkét jármű eleje összetört. Az ütközés pont az 1-es villamos vonalán történt, az autók a síneken álltak és akadályozták a forgalmat, emiatt a tömegközlekedés is állt egy ideig ezen a szakaszon.

Zivatarok lokálisan nagy mennyiségű csapadékkal: ma estig több helyen, szombaton főként az ország északkeleti, keleti felén